Sembelit Selepas Makan Vitamin?

Adakah anda :

 • Letih melampau selepas makan vitamin
 • Kerap rasa mengantuk
 • Pening
 • Loya
 • Sembelit
 • Kulit mengelupas
 • Naik jerawat


Tahniah! Vitamin yang anda ambil sedang bertindakbalas dengan tubuh anda. Teruskan pengambilan vitamin dan tingkatkan pengambilan air kosong untuk membantu vitamin menjalankan aktiviti replace toksin dengan nutrien dalam badan anda.

Kita namakan ini sebagai Krisis Pemulihan atau Healing Crisis.

The healing crisis is a process in which the body undergoes an intense period of cleansing and rebuilding. It is called a “healing” crisis because the body is healing itself and becoming stronger. It is referred to as a “crisis” because the symptoms can be dramatic and rather unpleasant during this time. Because the healing crisis is accompanied by unpleasant symptoms it is often mistaken as a sickness. In reality, it is just the opposite. It is a process in which the body is overcoming ill health and becoming healthier and stronger.
source : http://www.jctonic.com/include/healingcrisis/03healingcrisis.htm

Credit kepada Mommy Lyna untuk ringkasan di bawah ini. 


Apakah yang menyebabkan krisis pemulihan?

 1. Krisis pemulihan adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.

 1. Krisis pemulihan adalah tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.
 2. Ia adalah proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda2 yang berbahaya dari dalam tubuh.(Jika perlu customer disarankan mengambil herb-Lax untuk penyingkiran toksik)
 3. Badan sedang menjalani proses pembiasaan dengan vitamin tersebut.
Biasanya yang mengalami krisis pemulihan adalah mereka yang tidak pernah mengambil sebarang vitamin sebelumnya, terdedah kepada pencemaran, kurang rehat, badan terlalu penat/lemah, stress dan mempunyai penyakit.

Usah dirisaukan sekiranya anda mengalami krisis pemulihan kerana ia adalah sementara dan satu petanda yang amat bagus. Cara untuk mengatasinya ialah dengan menambah kuantiti air yang diambil, dah berdoa sebanyak-banyaknya.
Vitamin tidak sesuai?

Ya, ada beberapa golongan yang tidak sesuai untuk mengambil sesetengah vitamin.
 • Mereka yang menghidap diabetes TIDAK SESUAI mengambil soy protein..
 • Mereka yang menghidap SLE (lupus)dan masalah buah pinggang. tidak sesuai mengambil alfalfa.
Sekiranya anda mengalami keadaan di mana rashes, atau sembab, atau gatal2 selepas mengambil alfalfa, saya sarankan anda terus berjumpa doktor dan minta dibuat ujian darah untuk SLE.

Kesimpulannya, jangan berhenti! Sila hubungi pengedar anda untuk konsultasi lanjut dan cara menghadapi healing crisis ini. All the best!

0 comments:

Post a Comment

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!