Aug 9, 2012

Performance Drink Penyelamat Ibu Menyusu Yang Berpuasa


Kekal energetic ketika berpuasa? Bukan lagi rahsia.

Nah baca testimoni ini. Kekal bertenaga walaupun sedang berpuasa.


testimoni-performance-drink-shaklee

Mari saya perkenalkan anda semua dengan Performance Drink, minuman tenaga dengan formula opticarb iaitu membantu badan kita cergas sepanjang hari walau berpuasa, memastikan kandungan gula dalam darah dan bendalir dalam badan adalah seimbang. Ia membantu si ibu tidak dahaga sepanjang seharian berpuasa disamping melaksanakan perahan buat si manja tersayang.

Shaklee Performance Drink
Shaklee Performance Drink



Ini pula testimoni Muzz semasa (bulan Ramadhan tahun lepas)

Okeh..berbalik cite tadi..bila da rasa dehydrated semacam je..so kebetulan dapat rezeki..ada orang nk beli bag hari tu..dapat la beli PD. Sekali cuba..campur ESP ngan PD..aku rasa ni la combination yg selesa bagi aku. Ringan..tak heavy..n bleh abiskan segelas dengan cepat..hehe..Hari kedua aku consume PD ni + ESP + alfalfa…baru aku pam sbb baru naik keje hari isnin..dan Alhamdulillah..pagi dapat 40z..tgh ari 4oz..petang 3oz..tu time puasa…even sblm ni tak puasa pn..dpt sikit gile(time monteng le..hehe.)So..dengan jadual aku yg tak menentu untuk last week..dari 2 -3 oz…tiba2 leh dapat 4 oz..wow !! satu keajaiban untuk diri aku. Badan aku cukup makan masa untuk back to normal…tapi dengan PD..aku yakin…even fungsi dia bukan sebagai milk booster..tp untuk kekalkan keseimbangan cecair dalam badan..so that’s why susu still maintain..malah bleh dapat lebih dari biasa..dan aku percaya..kalau tak puasa..laaaaagi dapat lebih. PD ni aku minum ngan hubby aku…huhu.cepatla kot abisnye..komen hubby aku..sedaaaappp.. (erk..tu je!) sabor je la.. ;p tapi bagi aku..memang tak dinafikan..tak rasa haus…lapor tu ye la..sbb aku ni mmg cepat lapar..hehe..baru pas sahur kul 4.30 pagi..kul 8 pagi..da berkeroncong..padahal da telan nasi sepinggan..macam makan malam..huhu..Dan..perhatian untuk orang2 yang anti susu macam aku ni..ye la..susu tak suka..soya tak suka..soya kat pasar malam ngan soya kotak tu aku minum gak le..tapi soya melilea sume tu..tak lalu nak telan..jadi..Insya Allah..combination PD ngan ESP adalah yang terbaik..Okeh..nak tahu lebih lanjut?? Anda bleh refer Mommy Icha. Korang rajin2 kanlah diri baca entri yg penuh ngan informasi tu..hhehe..

Sedikit info tentang Performance Drinks:


  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonic
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina: matodextrin, fructose dan glucose
  • Ia membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas.dan utk elak rasa kering/haus yang amat. bukan je time berpuasa. tapi sesuai bila2 masa.


Pesanan dan pertanyaan, sila hubungi saya melalui sms/whatsapp 019 293 9886 ataupun emel kepada hadhatina@yoursupermom.net