Persediaan Berpuasa Untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat dirindui dan dinantik-nantikan oleh setiap umat Islam. Pada bulan Ramadhan seluruh umat Islam seantero dunia bersama-sama menunaikan ibadat wajib puasa. 

Puasa dari segi istilah bermakna 'menahan', iaitu menahan diri daripada sebarang perbuatan seperti makan, minum dan berjalan. Manakala, 'puasa' daripada segi syara' sendiri bermaksud menahan diri daripada makan, minum dan perkara-perkara yang membatalkan puasa, bermula daripada terbit fajar sehingga terbenam matahari, dengan syarat-syarat yang tertentu dan disertai dengan niat untuk berpuasa.

Justeru, bagi sesetengah wanita yang hamil dan menyusukan anak, barangkali ada  sedikit kegusaran dalam menjalankan ibadat khusus ini, takut-takut memudaratkan diri. Namun, Islam itu syumul sifatnya kerana telah disediakan rukhsah atau kelonggaran bagi golongan ini. Tetapi, adalah lebih baik sekiranya manfaat rukhsah itu digunakan apabila perlu sahaja, bukan begitu? Sekiranya mampu, eloklah sama-sama menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan ini.

InshaALLAH, di bawah ini saya senaraikan suplemen yang boleh membantu seorang wanita yang hamil dan menyusukan anak menjalani ibadah puasa dengan penuh tenaga dan ceria. 

Konsultasi dan jadual pemakanan akan saya sediakan dalam entry yang lain.

Untuk ibu yang menyusukan anak

 1. Vitalea
 2. B Complex
 3. Vitamin C
 4. Alfalfa
 5. ESP
 6. Performance Drinks

Untuk ibu yang sedang hamil

 1. Vitalea
 2. B Complex
 3. Vitamin C
 4. ESP/ Mealshake
 5. Ostematrix
 6. Performance Drinks

Untuk ibu yang sedang hamil dan menyusukan

 1. Vitalea
 2. B Complex
 3. Vitamin C
 4. ESP/ Mealshake
 5. Ostematrix
 6. Performance Drinks
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Hadhatina Mkb
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 846060 ]
♥ Contact No | WhatsApp :019 293 9886
♥ Emel : hadhatina@yoursupermom.net
♥ Laman web: www.diarivitamin.com

0 comments:

Post a Comment

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!