Jun 7, 2010

Testimoni Makan Vitamin Ibu Menyusu Shaklee

Hi, harini saya nak share testimoni saya makan vitamin-vitamin Shaklee ni. Saya makan vitamin Shaklee untuk bantu mudahkan perjalanan penyusuan saya dan Icha. 

Vitamin Shaklee yang saya makan

  1. Vitalea
  2. B Complex
  3. Vitamin C
  4. Alfalfa
  5. Ostematrix
  6. ESP

    Kepentingan setiap vitamin

    1. Vitalea/ Multivitamin - ia sangat penting demi memastikan badan si ibu dipenuhi dengan semua zat yang seimbang.
    2. B Complex - memastikan si ibu tetap bertenaga dan mood yang stabil.
    3. Vitamin C - sebagai antioksidan dan pengukuh antibodi dan pembentuk kolagen.
    4. Alfalfa - membantu badan si ibu menghasilkan susu dengan lebih baik
    5. Ostematrix @ Calcium - untuk tulang dan gigi yang kuat, serta pembinaan sel darah
    6. ESP - increase milk supply ( protein penting untuk penghasilan susu badan) ; sebagai energizer (ambil masa breakfast korang akan rasa sangat bertenaga dan kurang lapar) ; kulit yang cantik (protein membantu membina sel baru).

    Testimoni saya setelah 7 hari mengamalkan vitamin Shaklee

    1. Semasa hari ketiga saya perasan yang icha time bangun tidur pagi memang ceria aje.
    2. Ruam-ruam kat leher dan muka icha dah hilang, alhamdulillah. cuma 2,3 hari ni ruam kat muka naik sikit2 semula .. maybe saya ada silap makan.
    3. Susu bertambah pekat. boleh nampak lapisan lemak lebih tebal daripada sebelum.
    4. Warna susu dan urin jadi agak yellowish/ greenish - membuatkan ebm tu nampak lebih sedap hehe
    5. Mood saya lebih baik ; boleh nyanyi sorg2 senyum, lebih byk ketawa
    6. Badan saya lebih bertenaga, malah tidur 3,4 jam sehari pun saya masih boleh buat kerja dgn baik. alhamdulillah.
    7. Saya bangun lebih awal daripada biasa tanpa rasa mengantuk
    Okey! Tu je buat masa ni. Okey sangat kan vitamin Shaklee ni? Boleh contact saya kalau berminat nak cuba.




    ESP untuk ibu menyusu
    Energizing Soy Protein (ESP)


    * credit to kak cery dan kak N

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

    Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

    Hadhatina Mkb (ID 846060) 
    Facebook : Hadhatina Mkb
    No Tel : 019 293 9886
    COD Area : Shah Alam & Subang Jaya