Aug 13, 2015

Stres Rambut Bermasalah : Vitamin Shaklee Ada Jawapannya !

Dulu selepas bersalinkan Mika memang sangat teruk masalah rambut Ain. Rambut gugur selepas bersalin bukan satu fenomena baru kepada ibu bersalin. Mula lah penuh satu bilik rambut gugur. Kesian kat En suami hari-hari dia tolong vakumkan bilik. Rambut gugur ni bukan sahaja masalah bagi ibu lepas bersalin je tau tapi MAJORITI sesiapa jua akan menghadapi masalah yang sama. Memang sangat takut bila after mandi nak sikat rambut. Memang kalau sikat rambut, rambut sangat penuh kat sikat dah macam pesakit leukemia pulak. Ngeri !!


Sangat stres kot bila setiap hari rambut ni gugur. Lama-lama boleh botak kepala ni. Tapi, bila terjumpa Shaklee memang dah jumpa jawapan untuk handle masalah ni.  Selalunya mereka yang ada masalah rambut ini akan terfikir satu je iatu Shampoo yang sesuai kan ! Memang betul, di Shaklee juga ada pencuci untuk masalah rambut gugur iatu Nourishing Scalp Treatment.

Penyebab terjadinya masalah rambut ini?

  • Mengandung
  • Bersalin
  • Menyusukan Bayi
  • Tekanan di tempat kerja dan rumah
  • Pengambilan ubat-ubatan
  • Ketidakseimbangan hormon

Bagaimana cara nak atasi?

Semalam time coaching, memang ada task untuk kami meneka apa vitamin untuk rambut. Jadi, buatlah reasearch sikit. Untuk pengetahuan, Shaklee ada vitamin untuk set kesihatan rambut. Untuk Set Kesihatan Rambut Shaklee, Ain nak syorkan dengan semua bagi mebantu mengatasi masalah rambut anda melalui pengambilan suplemen tertentu. 



Produk Shaklee bagi Kesihatan rambut merangkumi :
  1. ZINC COMPLEX : Untuk membantu kesihatan rambut rosak, rapuh dan bercabang
  2. B COMPLEX : Untuk masalah peredaran darah terutamanya di bahagian kepala yang melibatkan rambut
  3. VITALEA : Untuk masalah kekurangan zat besi
  4. ESP : Untuk masalah rambut rapuh dan bercabang
  5. GLA COMPLEX : Untuk wanita menstabilkan paras hormon



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Nurul Ain Najwa Rosli (ID 1208084)
Facebook : Ain Rosli
No Tel : 017 735 2669
Emel : nurulainnajwarosli@yahoo.com
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya