Supplemen Untuk Pesakit Thalassemia


Seperti di entry yang sebelum ini, ada saya sebutkan mengenai pesakit Thalessemia iaitu penyakit genetik. Untuk rawatan dan bantuan yang boleh anda lakukan adalah dengan pergi buat ujian.

Untuk rawatan cuba cek entry sebelum ini Apa Itu Thalessemia saya ada terangkan serba sedikit Apa itu Thalessemia, Bagaimana Boleh Menghidapinya, dan Rawatan Yang akan diberikan kepada pesakit Thalassemia. 


Cara pencegahan Thalassemia 
  • Mencegah perkahwinan antara dua pembawa sifat Thalessemia
  • Memeriksa janin yang dikandung oleh pasangan pembawa sifat thalessemia ini
  • Pesakit tidak digalakkan ambil supplemen yang mengandungi zat besi atau iron yang tinggi. Ini hanya akan meningkatkan Hb, dan hanya membawa kemudaratan kerana zat yang berlebihan dan tidak digunakan. Kemungkinan besar hanya merosakkan organ-organ dalam badan sahaja.

Supplemen Shaklee untuk pesakit Thalessemia 

B-Complex : Vitamin B mampu meningkatkan tenaga dan diperlukan dalam membina sel darah merah 

B-Complex 


Vitamin E : Anti Oksidan yang membantu melindungi sel darah merah

Vitamin E


Ostematrix : Magnesium & Vitamin D antara vitamin yang akan memberi manfaat kerana ia membantu meningkatkan tenaga

Ostematrix paling disukai ramai. Memberi kalsium dan magnesium


Energizing Soy Protien : Juga disarankan kerana protien menbantu dalam pembinaan sel-sel baru dalam tubuh badan termasuklan sel darah merah

ESP pemberi protien 


Kebiasaan rawatan untuk penghidap Thalessemia ini susah untuk dirawat. Hanya pemindahan darah yang berterusan sahaja mampu mengurangkan kesakitan penderita penyakit ini. Tetapi kita sebagai umat islam bolehlah berikhtiar dengan cara mengambil Suplemen dari Shaklee. Kerana salah seorang rakan saya ada yang menghidap Thalessemia, selepas mengambil set yng diebutkan diatas, sakit thalessemia telah berkurangan dan tidak perlu tambah darah lagi.* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Mashidayu Mohyi (ID 846060) 
Facebook : Mashidayu Mohyi
No Tel : 017 880 5272
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya


0 comments:

Post a Comment

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!