Apr 10, 2014

Cara Bagi Anak Suka Makan Omega Guard Shaklee

Dulu, update blog bukan satu masalah pada saya, especially masa anak saya Icha seorang. Now ni, anak dah 3 orang, hati kena cekal lagi-lagi anak yang paling kecil ni baru berusia 6 bulan. Apapun syukur, masa saya masih boleh update blog dulu saya memang struggled kukuhkan empayar bisnes.

Cakap pasal anak, ni saya nak share cara bagi anak kecil suka makan Omega Guard.

Jom tengok video ringkas ni dulu.




Senang kan Bella nak makan Omega Guard tu? In fact, kakak Bella pun suka, dan ramai kawan-kawan Ichabella pun suka makan Omega Guard ni buat macam gula-gula je. 

Sebenarnya Omega Guard Shaklee ni sedap. Walaupun orang suka terfikir, "fish oil alamak! Mesti bau tak sedap". Ermm saya rasa okey je especially pada kanak-kanak, mereka memang sukakan rasa semulajadi. Kepada yang baru nak cuba, boleh apply mana-mana kaedah yang saya share di bawah ni.


  1. Mak sendiri suka dan rajin makan Omega Guard ni depan anak-anak. If emaknya pun kantoi, agak susahlah nak ajar anak suka.
  2. Omega Guard, ESP dan Meal Shakes boleh diberi kepada anak-anak seawal usia setahun, apakata mula-mula pecahkan kapsul tu dan campur minyaknya dalam makanan anak-anak. 
  3. Berbalik kepada point pertama tadi, mak dan anak makan Omega Guard sama-sama, dan masa mak telan/kunyah tu janganlah buat aksi tercekik macam susah sangat nak telan. Ini beri efek pada minda anak-anak. Cakaplah, "Sedapnya Omega Guard ni Bella"


So, cukup 3 kaedah simple. Maybe anda boleh share kaedah anda juga kan? Bolehlah tinggalkan komen dan link anda di entry ini.

Untuk pertanyaan dan pesanan produk Shaklee bolehlah hubungi saya di 0192939886 (sms/whatsapp) atau emel kepada hadhatina@yahoo.com. Konsultasi percuma buat pelanggan Shaklee saya sahaja.