Dec 4, 2014

4 Tips Kurangkan Sakit Senggugut

Tidak dijangka senggugut akan menyerang. Kalau yang sedang bekerja, ia akan menjejaskan serba sedikit perjalanan kerja anda, Terpaksa baring, dan ada juga yang sampai tergolek-golek menahan sakit senggugut. Cuba tengok video dibawah ini, dilakonkan oleh Cik Ayu (saya sendiri) dan Kak Ain.

Check It Out!

   

Sarikata keseluruhan 

Ayu:              Projection ini Ayu rasa perlu buatlah untuk perkara ini, betul tak Kak Ain?
Kak Ain:       Argh! Ayu, akak sakit perutlah
Ayu:              Hah! Kak Ain sakit perut kenapa?
Kak Ain:       Senggugut... (muka tahan sakit)
Ayu:              Oh.. Yeke? Jap, emm ayu ada 4 tips yang boleh kongsikan dengan akak bagaimana ingin                               turunkan sakit senggugut itu.
Kak Ain:       Haa Ok, cepatlah share.. (tak sabar untuk tahu)
Ayu :             Ok, kejap lagi Ayu share kan.

Tips yang pertama kita perlu tenangkan fikiran. Contohnya mendengar lagu, dengarkan lagu yang kita suka kerana ia dapat menenangkan fikiran kita. Selain itu, luangkan masa dengan kawan-kawan dan keluarga. Ajak mereka melakukan aktiviti yang menyeronokkan seperti menonton cerita kelakar.

Tips yang kedua, tuam perut. Ambil sehelai tuala kemudia rendak kedalam air suam dan kemudian tuamkan dibahagian perut supaya dapat melegakan kejang perut tersebut. 

Tips yang ketiga pula, kekal aktif. Period tak menghalang kita untuk kekal aktif! Lakukan aktiviti harian kita dan kekal cergas. Selain itu kita boleh bersiar-siar dan bersenam kerana ia telah terbukti ia dapat mengurangkan kesakitan ketika period. 

Tips yang terakhir, ambil supplement (makanan tambahan). Supplement yang sesuai dapat mengurangkan kesakitan ketika period. Disamping dapat memberikan kita tenaga. Kurangkan pengambilan pil penahan sakit ketika senggugut kerana ia akan menyebabkan kesan sampingan.

Haa.. Kak Ain, inilah dia supplemen yang Ayu ambil daripada Shaklee. Gla Complex dan Ostametrix. 
Kelebihan Gla Complex ini :
  • Ia dapat membantu mengurangkan kekejangan ketika PMS (sindrom prahaid)
  • Ia juga dapat melegakan kelesuan, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
Manakala pengambilan kalsium dan magnesium yang terdapat dalam Ostematrix ini:
  • Dapat membantu mengurangkan dan mencegah sakit senggugut
  • Sekaligus ia dapat mengekalkan kalsium dan magnesium yang terdapat dalam badan kita
  • So, badan tidak lagi rasa kejang sewaktu senggugut
Sebenarnya banyak lagi kelebihan yang terdapat dalam Ostemetrix dan Gla Complex ini. Kalau Kak Ain consume secara konsisten, In Sha Allah ia dapat mengurangkan masalah senggugut Kak Ain tu. Oh.. kalau begitu, Kak Ain nak belilah supplemen hebat ni!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

-AYU-
Facebook : Stmshdy Mhdmhy
No Tel : 017 880 5272
Emel : ayumohdmohyi@gmail.com
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya