Oct 30, 2014

Petua Rambut Anak Kusut

Memang rimas kan tengok rambut kusut, apatah lagi rambut anak kita yang masih kecil-kecil tu? Macam saya, saya suka bela rambut panjang untuk anak-anak perempuan saya. Anak sulung rambutnya lurus halus macam Siti Nurhaliza, manakala yang nombor dua tu rambut semulajadi 'half-permed' macam puteri Disney Princess Sofia the First. Both of them, rambut dah panjang melepasi bahu he he he :)

Masalahnya, rambut si kakak yang lurus tu pulak asyik kusut. Rambut si adik elok je senang disikat. Padahal, nak kata tahap kerajinan minyakkan rambut mereka, rambut si adik paling kurang saya minyakkan sebenarnya. Magik sungguh!

Apapun, semalam saya minta pendapat kawan-kawan di Facebook saya petua untuk atasi masalah rambut kusut anak-anak ni.. alhamdulillah dapat respons baik! Tq kawan-kawan yang sentiasa menceriakan hari dan hidup saya. Love you all! Muahmuah!

Petua Rambut Anak Kusut
Soalan rambut kusut


Ini pula petua-petua yang dikongsikan oleh kawan-kawan saya. 





Basically, paling simple petuanya rajin-rajin sikat rambut anak-anak dan juga minyakkan rambut mereka. Juga, saya fikir, seperti kita yang dewasa ni, sesekali kena trim juga hujung rambut mereka supaya cantik panjangnya.

Ok! Kalau anda ada petua yang lain, bolehlah share dalam ruangan komen di bawah k!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya