Oct 15, 2012

Naikkan Selera Makan Anak Dengan Meal Shake

Seawal anak-anak anda berusia setahun, ibu-ibu bolehlah memberi suplemen Meal Shakes daripada Shaklee kepada mereka, sekiranya perlu. Terbaik, terus memberikan homemade food kepada anak-anak kerana sebagai ibu, turun-temurun kita telah sedia maklum bahawa air tangan ibu, apatah lagi yang memang diperkaya dengan khasiat semulajadi dari alam, sememangnya terbaik buat mereka.




Shaklee Meal Shakes merupakan serbuk multivitamin yang dilengkapi kalsium, protein serta fiber. Manakala aroma harum perisa french vanilla pula sememangnya membuatkan anak-anak mudah jatuh hati dengan suplemen ini. Sepertimana serbuk protein ESP, Meal Shakes ini juga semestinya rendah lemak, rendah glisemik dan GMO free.

Salah satu testimoni menarik hati tentang Shaklee Meal Shakes ini ialah apabila salah seorang pengguna suplemen Shaklee, Puan Lia (kini Pengedar Sah Shaklee), berkongsi kisah anaknya Irfan yang menghidap athma kembali sihat dan ceria setelah beliau memberikan suplemen Meal Shakes. Nak tahu lebih lanjut, mari baca testimoni Puan Lia.


----------------------------------------------------------------

Well, yes, finally we met the 'one' product that suits us best. Shaklee it is. Actually, takde sape2 pun perkenalkan produk ni kat saya tapi, saya selalu masuk blog Fizza and link blog Cery ada kat situ. I kept browsing her blog and found out that she has a good product at best prices. At first macam taknak try tapi memandangkan testimoni yang ada kat blog tu sumanya positive improvement, so, why not I give it a try. Untuk saya, saya beli Set Kewanitaan dan untuk Irfan saya belikan Shaklee Mealshake.Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan.
--------------------------------------------------------------------- 

So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah. If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur.

Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake. 2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow's milk. AlhamduLILLAH.

Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia. Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia. But, what are the nutrition facts in Mealshake? haaa.. ni diaaa... 
AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya. So, untuk saya, saya cuba Set Kewanitaan yang terdiri daripada Vitamin E dan Alfalfa. Before this saya ada masalah lenguh2 leher sebab duduk lama depan pc kat ofis tu and bila malam kadang2 saya cepat rasa sejuk (tak kiralar suhu malam tu panas ke ape ke..) dan tidur mesti selimut dan pakai socks. Kadang2 rasa lenguh sangat especially dari pinggang ke kaki (maybe ni sebab saya lahirkan Irfan secara Csect). Bila dah lenguh2 tu mulalar badan pun cepat letih. Kalau Irfan tidur kol 8mlm, setengah jam lepas tu saya pun tidur. As if like rehat panjang tapi rasa macam tak cukup je.

Lepas tu bila dah baca segala testimoni and recommendation kat blog Cery, tu yang beli set F ni.AlhamduLILLAH, lepas a week consume those two vitamins, hilang dah lenguh2 kat leher ni, badan rasa ringan, mood pun tak swing (eheks..!), dan yang paling best malam takde rasa sejuk2 lagi. Sekarang ni time tidur socks tah ke mana, selimut dah tak guna dah. Tidur pun dalam kol 10 ke atas. So, ada masa lebih nak buat keja2 rumah.

Lepas ni ingat nak continue Set Kewanitaan tu and add-on VitaLea laks.




Sumber asal : Blog Puan Lia



Meal Shake Pilihan Kanak-Kanak Bijak


Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes?

  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu 
  • Wanita hamil yang mengalami alahan dan sukar mendapatkan nutrisi lengkap untuk badan
  • Mereka yang sukar atau tidak suka menelan vitamin
  • Warga tua




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060) 
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya