Oct 19, 2012

Kulit Kembali SIhat dan Cantik dengan Shaklee Meal Shakes (Testimoni)

Shaklee menyediakan rangkaian makanan kesihatan untuk semua golongan termasuklah kanak-kanak. Meal Shakes adalah antara suplemen yang disyorkan buat kanak-kanak dengan rasa dan bau vanilla yang enak. Shaklee Meal Shakes yang merupakan pilihan multivitamin enak dalam bentuk serbuk ini turut diperkaya dengan serat (fiber) dan protein, menjadikan Meal Shakes ini lengkap untuk membantu memenuhi lompong nutrisi anak-anak.

Cara bancuh Meal Shakes


Paling ringkas, cuma bancuhkan satu sudu kecil serbuk Meal Shakes dalam secawan air suam dan berikan anak anda minum. Ini adalah tips bancuhan Meal Shakes paling asas buat anak-anak.

Pilihan ibu pula, campurkan Meal Shakes dalam bancuhan ESP. Saya amat menyukainya!

Meal Shakes pilihan ibu-ibu bijak
Shaklee Meal Shakes yang enak


Sekilas fakta Meal Shakes

  • Meal Shakes mengandungi 19 jenis vitamin asas dan mineral 
  • Sarapan berkhasiat dan lazat untuk kanak-kanak yang sedang membesar (dan lebih-lebih lagi on the go) 
  • Hidangan rendah kalori yang ideal bagi golongan dewasa yang nak maintain berat badan - kenyang 
  • Athletes yang perlukan hidangan makanan tambahan ringkas penuh khasiat - so kalau ada kawan2 yang kaki gym boleh suggest ambik ni (atau ESP) 
  • Mudah dibancuh


Testimoni kulit kembali lembap dengan Meal Shakes. 

Credit to kak cery dan iffah ~*

" ... consume "Shaklee Meal Shake"macam yang Iffa berikan pada adik bongsu Iffa, sedap memang sedap, beraroma vanilla. Dalam tak sedar, adik Iffa dah consume canister yang kedua..
"Kak Ipah, ape yang kak Ipah belikan Ijat hari tu? Boleh belikan lagi?"
"Dah habiske?"
"Dah laa"
Terkejut juga Iffa, adik Iffa memang tak pernah missed untuk minum Shaklee Meal Shake ini. Buat pengetahuan semua, kulit adik Iffa ini sangat sensitif. Semasa beliau menuntuk di MRSM Gemencheh, beberapa kali Bonda Iffa perlu mengambil beliau untuk mendapatkan rawatan sakit kulit beliau yang kronik. Kulit muka dan kulit di bahagian kaki seakan tumbuh macam jerawat yang banyak dan bernanah(Resdung Kulit kata doctor)…..Kini, Alhamdulillah kali terakhir Iffa jumpe beliau 2 minggu lepas, kulit muka Aizat bukan sahaja kering tetapi makin licin, kulit kaki pun sama... Suka sangat! Harap Ijat akan teruskan consume Shaklee Meal Shake dan yang terbaru Iffa berikan Ijat Shakee Alfalfa Complex (untuk resdung dan alahannya) dan juga Shaklee Sustained Released Vita-C untuk meningkatkan imuniti Ijat"


Tahukah anda bahawa protein amat penting untuk sel yang sihat dan cantik? Bagi kanak-kanak, Shaklee Meal Shakes dengan perisa vanilla adalah pilihan suplemen protein yang sihat buat mereka.

Fungsi protein yang lain-lain :

  • Protein berfungsi untuk membentuk sel baru bagi menggantikan sel mati atau sel yang telah rosak 
  • Protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot 
  • Protein digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit 
  • Protein berfungsi untuk mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Hadhatina Mkb
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 846060 ]
♥ Contact No | WhatsApp :019 293 9886
♥ Emel : hadhatina@yoursupermom.net
♥ Laman web: www.diarivitamin.com