Nov 25, 2010

Growth Spurt? Stranger Anxiety? Saya nak sahut cabaran 30 DAYS QUEST

UPDATES:

Alhamdulillah. Habis juga nasi air saya buat banyak2 tu. Syukur. Hubby siap bertambah lagi. Lagipun ada sup ayam kegemaran hubby, confirm lah bertambah kan? Kata hubby, " Sedap. Abg demam2 bolehla sayang masak macam ni.". Hehe. Takmolah darling I ni demam pulak.

Kejap lagi nak layan Master of Horror lak. Now ni tengah layan The Homecoming .. citer zombie.

Wahai hati bersabarlah ...

Malam ni menu dinner is nasi air (bukan nasi ayam). Sebab apa saya nak buat nasi air? Sebab saya TERmasak bubur nasi dengan begitu banyak. So, untuk mengelakkan pembaziran, saya nak buat nasi air. (Plus anak saya sangat meragam harini.. urgghh!)
Simple aje. Nasi lembik dah ada (coz saya biar bubur tu jadi pekat tadi). Now saya cuma perlu buat sup ayam ringkas-ringkas ; then ayam tu nanti saya 'curi' dus, tiga ketul untuk digoreng bersama hirisan bawang putih, bawng merah dan halia, kemudian dicarik-carik. Daun sup ada (ada orang guna daun saderi). Ikan bilis goreng dah ada. Bawang goreng dah ada. Nak buat sambal kicap. Ada gak yang buat sambal bergaram je (cili api tumbuk dengan garam dan bawang putih).

Senang kan? Cara hidang. Ambik semangkuk nasi lembik tadi, letakkan bahan-bahan iringan dan sup, tuangkan sambal kicap 3, 4 sudu. Marvellous!

Saya dah lama plan nak buat benda ni, The 30 Days Quest. Jumpa kat blog member saya, Fad. Mudah aje tasks nye. Saya kena buat satu entry untuk setiap soalan yang diberi. Ada 30 soalan, so 30 entry, 30 hari lah.

30 Days Quest
Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.
Day 02- The meaning behind your Blog name.
Day 03- A picture of you and your friends.
Day 04- A habit that you wish you didn’t have.
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.
Day 06- Favorite super hero and why?
Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.
Day 08- Short term goals for this month and why.
Day 09- Something you’re proud of in the past few days.
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad.
Day 11- Another picture of you and your friends.
Day 12- How you found out about Blog and why you made one.
Day 13- A letter to someone who has hurt you recently.
Day 14- A picture of you and your family.
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play.
Day 16- Another picture of yourself.
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why?
Day 18- Plans/dreams/goals you have.
Day 19- Nicknames you have; why do you have them?
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future.
Day 21- A picture of something that makes you happy.
Day 22- What makes you different from everyone else?
Day 23- Something you crave for a lot.
Day 24- A letter to your parents.
Day 25- What I would find in your bag?
Day 26- What you think about your friends?
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge?
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned.
Day 30- Who are you?
If korang nak join sama pun okey gak. Saja bagi otak saya ni berfikir kan? Otak kita kadang2 bila stress dia malas nak berfikir, padahal berfikir adalah makanan otak paling utama, yang membuatkan otak kita ni terus hidup. Jadi, jangan malas berfikir. Plus, soalan2 kat atas ni saya perhatikan somehow boleh jadi macam motivasi minda jugak.. we tend to know ourself better, inshaALLAH.

Oh ye! A short announcement. Masih ada masa lagi untuk cabutan bertuah FREE BASIC H daripada saya ye! So, cepat2 isi ORDER FORM masa buat order. BASIC H ni bukan makanan, tapi antara produk SHAKLEE yang best giler!

Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut. Daaaa~

p/s :  Dinnul, Hadha reply message via Fb dulu ye? :)

lots of love,