Sep 22, 2010

Perkembangan Baby Icha Pada Usia 5 bulan

dah lama tak hapdet pasal perkembangan icha kan? actually, sejak masuk usia 5 bulan, banyak sungguh perkembangan icha.. boleh dikatakan setiap minggu, ada aje 2, 3 skills baru dia.

check it out!~*
  1. icha dah pandai meniarap sendiri dan pandai telentang semula
  2. masa meniarap tu, icha boleh angkat bahu dia tinggi-tinggi
  3. icha still tak pandai buat pondok-pondok. each time icha angkat bontot dia, mesti ter'gostan' hehe. kata sedara-mara, icha ni nak skip merangkak kalau dok mengundur je.. ye ke? ;-)
  4. masa meniarap pulak, icha suka goyang-goyang bahu. menari kot!
  5. suka jadi helikopter. pusing sana, pusing sini.
  6. sangat tak suka baring, kecuali dia tengah kekenyangan - tersadai!
  7. bila duduk dalam carseat atau bath tub, icha takmo baring. dia angkat2 kepala nak duduk.
  8. sangat suka gelak kuat-kuat bila diagah.
  9. makin kuat mengamuk. sampai nak demam mak dia ni.
  10. bila mengamuk, icha akan sebut " pappamammapappamamma.."
  11. suka bila abah dia angkat dia tinggi-tinggi (nama dia kan alya.. mestila suka tempat tinggi kan?)
  12. kuat membebel.
  13. sangat excited bila nampak mak dia nak ambik gambo dia. siap posing lagi.
  14. kuat membuli!!! arrgghhh..
  15. kalau icha takleh tidur, mak dan abah dia pun takleh tidur sebab icha akan ajak bersembang
  16. suka main air.
  17. suka tengok cermin.
  18. suka menyibuk bila orang tua bersembang, tiba-tiba je dia pun bersuara.
  19. kalau dengar lagu, icha pun sibuk menyanyi juga, lagi kuat lak tu!
  20. kuat menjerit! bila mak dia marah dia.. lagi kuat dia jerit. jadi kes lawan menjerit lak dalam rumah hehehe
dan.. seperti bayi lain, icha time nak main nak dengan abah dia. time lapar dan mengantuk, barulah sibuk menyondol mak dia yang kurus kering ni (^_^)

hehehe.. banyak sangat lak. all in all, saya bersyukur dikurniakan anak yang sihat, cerdik dan cantik macam icha. alhamdulillah.

















semoga jadi anak yang sholehah.

lots of love,