Jul 27, 2010

Shaklee Best Water Filter System Idaman Saya

UPDATE : 

PRODUK INI SUDAH TIADA DI PASARAN SHAKLEE MALAYSIA

- Mami Hadha

****************************************************

... sejak sebulan yang lepas, inilah salah satu barang yang tersenarai dalam wishlist saya (^_^)

Shaklee BestWater® Filter System

saya memang sedang mencari water filter yang sesuai untuk kami sekeluarga yang 'always on the go' ini. maka, setelah jenuh blogwalking merata dan bertanya kepada mereka yang telah menggunakan Shaklee BestWater® Filter System  ini, saya kian teruja untuk mendapatkannya... apatah lagi, setelah mendapati ia memenuhi kriteria utama yang saya perlukan (~ ececeh.. macam nak cari menantu pulak ye? kui kui kui), yakni PORTABLE, PRACTICAL and POWERFUL. kiranya macam kereta Honda Jazz sayalah, kecil comel tapi sangat bergaya dan powerful -  'H' for Honda, 'H' for Hadha. (^_^). wah!

ciri-ciri utama Shaklee BestWater® Filter System 

  • PORTABLE - mudah di bawa ke mana-mana

  • PRACTICAL - sangat mudah di pasang dan di gunakan
  • POWERFUL - kecil molek tapi mempunyai fungsi yang canggih
untuk lebih details, meh saya nak share mengenai pro and cons (kena tahu juga ye!) Shaklee BestWater® Filter System ini dengan kawan-kawan.

~*credit to Mommy Lyna atas info yang sangat compact and powerful ini > <

Bestwater nama dia yang memang BEST. Apa yang best pasal water filter bestwater ni?


  1. PORTABLE atau dalam bahasa kita, mudah alih. So kalau stok2 yang suka travel, jalan2, makan angin segala tu, bawak aje penapis air ni. Kalau pegi ke ceruk mana pun, especially bila bawak baby, terjamin air yang berkualiti untuk si baby terchenta.

  2. Saiz COMPACT. Sebab tu ler dia ringan dan mudah dibawa ke mana-mana. Masuk je dalam beg, setel.

  3. SENANG NAK PASANG. Tak payah install benda tambahan ke, tebuk2 dinding ke tak payah. Dia pun sesuai dengan semua jenis kepala paip kecuali pili Bomba.

  4. Ada INDICATOR bila patut TUKAR. Dia ada lampu LED hijau kelip2. Kalau lampunya dah bertukar menjadi merah, ia akan bertukar menjadi Ultraman. Oh memang lawak tak boleh blah, bila merah, kita tukarlah.

  5. Sebab dia compact, filter hanya perlu tukar SEKETUL saja. MURAH la berbanding kalo yang ada berketul2 kan. Agak2 dalam setahun sekali la kena tuka, so maintenance cuma RM498 per annum je.

Kebaikan dia boleh tengok kat sini. KLIK JE.

Kalau ada pro mesti ada cons kan. Alah, semua benda pun macam tu. Mana ada benda perfect. Prefect pun ponteng kelas jugak Wakakakaka.

Contra-nya pulak:


  1. Dia ada Single 3-Stage Microfiltration Cartridge. Dia punya filter saiz is 0.2 micron. Kecik gila. Tu kalau area yang tahap kebersihan air paip di paras yang melampau pencemarannya, senang nak clog. Ada satu cerita orang Terengg*n* (nama negeri dirahsiakan atas sebab2 yang munasabah, aww~) ni pakai bestWater tak sampai 6 bulan dah tak keluar air. Marah2 lagi bengang dia bawak pegi office Shaklee. Sekali bila bukak, hambek kau penuh tanah liat! Hmm.. paham2 je la kualiti air kat Terengg*n* tu cemana. Tanah liat kau!

  2. Saiznya yang kecil menampakkan dia macam water filter murahan. Maklumla kalo penapis air lain tuh macam nak buat satu water treatment plant pulak dalam rumah. Ni seketul setuek je.. biar betul makcik ni kan. Tapi percayalahhhhhh dia memang standard wooo.
Namun yang paling best tetap yang no 1 kat atas tadi tu la : PORTABLE. Bayangkan le kalau kita travel mana2, hatta balik kampung pun kalo tempat yang takde water filter tu. Dalam masa travel tu la kita nak buat air minum, buat susu anak (untuk anak yang dah tak BF or tak BF lah)… kalau takde filter, hmm.. apa la agaknye yang masuk dalam perut anak kita tu kan. Ni senang, pasang ke kat kepala paip dia, then setel, air yang bersih dan terjamin mengalir keluar…

Haha ni mesti orang kata nak promo Shaklee ni. Promo tu promo la.. tapi kan bagus kalo dapat share benda baik camni kan.
nah! amacam kawan-kawan? adakah anda juga telah teruja seperti saya. jika kawan-kawan termasuk daripada salah satu golongan di bawah, maka kawan-kawan juga patut teruja dan terpesona seperti saya untuk mendapatkan Shaklee BestWater® Filter System ini :-
  • Mereka yang selalu pindah2 rumah. - ini saya
  • Mereka yang selalu travel. - ini saya
  • Mereka yang suka pergi melancong/bercuti bersama keluarga. - ini saya
  • Mereka yang tidak ada masa untuk buat routine maintenance pada water filter, sebab dia ada LED kelip2 yang bagi signal bila patut kita tukar katrij. - ini saya
  • Mereka yang mempunyai ruang dapur yang kecil sebab ia sangat comel dan tak makan space. - ini saya
  • Mereka yang ‘malas’ nak maintain banyak2 komponen. - ini saya
  • Mereka yang mempunyai simple lifestyle. - ini saya
  • Mereka yang ingin melakukan penjimatan. - ini saya
  • Mereka yg ingin keluargnya sihat, esp anak tersayang. - ini saya
selain daripada itu, saya nak buat satu announcement istimewa mengenai Shaklee BestWater® Filter System ini.




so, kalau kawan-kawan berminat, boleh call/ sms saya di 019 293 9886 ATAU email kepada hadhatina@yahoo.com.

(^-^)

oh ye! untuk testimoni, sila klik links di bawah :

http://mysuperkids.net/penapis-air-water-filter-mudah-alih-yg-practical/
http://everybodylovescery.blogspot.com/search/label/Water%20Filter
http://anakkuwiraku.blogspot.com/search/label/BestWater
http://genkimomma.com/2010/01/shaklee-portable-water-filter/

lagi info pasal Bestwater

http://www.shaklee2u.com.my/main.jsp?pageid=441035