Jul 19, 2010

Kesan Optimum Suplemen Dengan Disiplin Dan Istiqamah : Dari Sue

salam sayang kawan-kawan!

dalam pada saya tengah demotivated ni, datang satu emel dari salah seorang kawan saya yang turut consume. ini emel daripada Sue tengah hari ni. Sue telah mengambil Set Menyusu Basic bersama ESP.

From: SUHAILA MD YASA View Contact

To: Hadhatina
--------------------------------------------------------------------------------

hi mama icha @ hadha,

sowi lama x email hadha, lately ni sue bz sket...huuhuhu..

so far sue email ni nk gi tau perkembangan sue&EBM stock since consume Set B with ESP 2 weeks ago...(start mkn on 6th july10)

Alhmdulillah, susu makin cantik in term of coloring..
dari segi stock EBM plak, alhmdulillah ade peningkatan...
skang ni klu pam susu pkol 5 pg akan dapat 8oz..klu sebelum consume Shaklee+ESP adalah 5oz je kot..

pastu utk perahan di tempat keje adalah memberangsangkan..
pkol 11pg sue akan dapat 7oz dan pkol 4ptg nnt sue akan dpt 7oz lg.
..so purata 1 hari sue boleh dapat 22oz minimum...
tp adalah klu sdg rajin mengepam dan bersemangat kdg2 tu boleh capai smpai 25oz - 27oz gak la..

huuhu..Alhamdulillah, rezeki Allah bagi utk my little cute Aleef Aufa=)

..

dan sue rase semakin berseri2 dan x letih sgt mcm dulu..cume ade sket pening je la...mgkin sbb kurang air kot..
pastu texture skin sue dh x dry sgt mcm dulu..rasenye la...kot..huhuuh

xpe2..kite tggu lg smpai sebulan, confirm kesan yg lg baik akan terbukti nnt..

..

okla hadha, nnt ape2 sue gi tau lg k..ni sue nk smbung keje..da..

salam

Regards,

SUHAILA MD YASA


oh ye! sempat saya request gambar baby Aleef Aufa ni.. tapi menurut Sue, ni masa 3 bulan (hari ni Aleef Aufa dah masuk 4 bulan 10 hari, so nanti kita tengok pic terbaru si manja Sue ni). matanya bulat sungguh!



hehehe.. hobi baru saya.. kumpul gambar baby

kesan yang dirasakan oleh Sue adalah kerana usaha gigih Sue dalam menjayakan breastfeeding journey nya. saya amat yakin, Sue adalah seorang ibu yang disiplin dan tegas dalam misinya. alhamdulillah.. macam biasa pesanan saya - kepada kawan-kawan yang susu badan tengah meriah tu, buat stok banyak2 sekarang ni. susu badan kita akan ada pasang surutnya. mungkin kita tak berjaya mengawal stress, mungkin kita demam, growth spurt, outstation yang lama dsb.

selain daripada tu, cuba patuhi tips yang berikut (credit to anakkuwiraku.blogspot.com)
•sentiasa menjaga pemakanan
•sentiasa mengepam dengan konsisten
•minum air mengikut keperluan badan. Jika mengambil supplement perlukan lebih air.
•sentiasa berdoa dan bersangka baik dengan Allah.
•istiqamah dalam segala urusan.
HAPPY BREASTFEEDING!!