Apr 30, 2011

Berpantang Cara Moden dengan Vitamin Shaklee


Bagi yang mahu berpantang, tak semestinya pemulihan dari dalam hanya dengan jamu dan herba sahaja. Sebenarnya, berpantang dengan vitamin lebih mudah dan selamat, serta dijamin tiada kerisauan. Malahan, berpantang dengan vitamin anda tidak perlu stop makan vitamin sekiranya anak anda mendapat jaundice (demam kuning), dan vitamin yang sama anda boleh teruskan pengambilan sepanjang journey penyusuan.

Entry kali ni saya share kan cerita teman Euphoria kami berpantang dengan vitamin Shaklee.
credit to Arnie @ genkimomma.net





Sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman Tuty mengamalkan supplements Shaklee semasa Trimester ke-3 nya. Alhamdulillah, Tuty sudah pun selamat melahirkan baby girl yang comel (rujuk gambar di bawah). Tahniah Tuty!


Sepanjang berpantang sejak hari pertama, Tuty terus mengamalkan pengambilan supplements Shaklee. Jom kita ikuti pengalaman Tuty seperti yang dicoretkan di blog nya.

--------------------------------------

Alhamdulillah..sudah hari ke 15 berpantang... Masa 7 hari pertama tu, mak ngan ma mmg ade sama..amni-chan banyak diuruskan oleh ma especially masa nak mandi sbb sgt tak berani nak mandikan lagi...bole dikatakan sy ni berpantang cara moden la jugak...

1. Vitamin shaklee

kesinambungan daripada 3rd trimester ari tu, aku continue amik shaklee masa confinement ni sbb mmg tak bercadang utk amik ape2 jamu..nampak mcm banyakkan..so utk elakkan terlupa makan, so aku susun kat dinding meja tu..B-complex,Vita-C lepas breakfast, Omega,VIta-lea lepas lunch, alfafa n zinc lepas dinner..alhamdulillah, badan mmg tak penat n lagi penting luka jahitan cepat sembuh..boleh je nak duduk2 atas kerusi mcm biase..n dalam hari ke-7 tu sudah tidak sakit lagi tp masih jalan slow2..tdo lak mmg slalu tak cukup sbb amni slalu berjaga malam tp alhamdulillah..tak sampai demam n bengkak susu pun tarak..credit to Genki Momma Arni

lg satu kan, lepas bersalin ari tu slalu baca org akan kepenatan gile tp aku rilek je..badan tetap segar n tak tdo langsung lepas deliver sampai la pkl 1130 malam...hehehe.

*
Credit To Tuty.
Seronok kan? Rasa macam nak berpantang je semula. Apakah vitamin-vitamin yang disyorkan diambil semasa tempoh berpantang?


  1. Vitalea
  2. B Complex
  3. Vitamin C
  4. Zinc Complex
  5. OsteMatrix
  6. ESP
InshaALLAH saya akan explain lebih lanjut tentang set berpantang ini dalam entry yang lain.