Oct 8, 2011

Wahai Wanita .. Lestarikan Kesihatan dan Kecantikan Menjelang Usia 40-an

Saya kenal ramai kawan-kawan yang berkerjaya, yang usianya masing-masing dah menjelang 40-an namun body solid-molid macam anak dara. Rata-rata daripada mereka :
  1. Mengamalkan pengambilan suplemen
  2. Bersenam. Samada di gym office during weekdays atau bersama suami & anak2 pada hujung minggu.
  3. Rajin membaca
  4. Rajin bersosial
  5. Minda positif
  6. Rajin memanjakan diri ( spa atau buat sendiri di rumah)
  7. Pergantungan dengan ALLAH (bagi yang Muslim)
Ini adalah dapatan saya hasil pemerhatian saya bergaul dengan golongan ini. Kelebihan golongan berkerjaya ( di mata saya) ialah mereka bijak bergaya. Hehe.

Namun, saya pun tak kurang hebatnya, cuma nak dibandingkan dengan akak-akak tu, saya ni kategori muda lagi la kan? So, target saya, sementara masih 'muda' namun dah 'kurang bergetah sebab dalam zaman bergelumang taik anak hahaha' .. saya wajib menjaga kecantikan dan kesihatan saya. Anak baru nak masuk dua orang ni .. eight more to go! (serious?)

Apa perlu saya buat?
  • Amalkan suplemen Shaklee secara konsisten
  • Teruskan amalan suka beriadhah. ( Hubby suruh sign-up Celebrity Fitness tapi dah ter'pregnant' kann? Haha)
  • Hubungan baik dengan hubby, sebab kalau gaduh dengan hubby sure muka masam 24 jam. Menggalakkan proses kedutan.
  • Ceria dan positif selalu.
  • Lalui hidup dengan relax.
  • Hubungan dengan ALLAH.
  • Diet yang tepat
  • Rajin bersosial dan berdiskusi untuk minda yang sentiasa hidup dan muda
  • Rajin membaca
  • Rajin mengaji
Banyak kan? Tapi, boleh je buat tu ..

Saya nak highlight pada pengambilan suplemen. Tertarik dengan entry Kak N mengenai CANTIK ni, saya nak share ayat ni dengan semua pembaca blog ni yang makan suplemen Shaklee (^_^)

  • Jika anda merasakan payudara anda mudah kendur, muka tidak tegang, amalkan ESP dan Vit C.
  • Jika anda merasakan badan anda gempal dan membesar, amalkan Lecithin dan Alfalfa.
  • Jika anda sering keletihan amalkan Ostematrix
  • Jika anda mahu kelihatan cantik dan menawan, amalkan GLA dan Vitamin E.
So, cuba check anda ada tak ambik suplemen-suplemen kat atas ni? :)


Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FanPage YSMFC. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 293 9886 atau email ke admin@yoursupermom.com.

lots of love,