Jul 25, 2011

Testimoni Set Berpantang dan Menyusu yang Best

Salam hari Isnin. Harini saya mahu bersantai-santai sambil merangka strategi untuk memastikan target Julai saya tercapai InshaALLAH. Oh ye! Harini saya akan poskan order-order fullpack kawan-kawan sebabnya stok yang saya order tak tiba ke tangan saya Jumaat dan Sabtu lepas. Ada teknikal problem. InshaALLAH yang order fullpack, esok akan dapat :)

Ibu-ibu menyusu yang membeli set penyusuan Shaklee daripada saya. Terima kasih banyak-banyak saya ucapkan atas sokongan anda semua. Mana-mana yang saya terlepas follow up tu, jangan segan-segan contact saya .. kadang-kadang saya ni dah nak taip sms | email kat korang tapi tak habis taip :)

Ni saya nak share satu testimoni menarik customer Iffah yang consume set Tripple M yang dicadangkan (Set Tripple M terdiri daripada set penyusuan asas, ESP dan Ostematrix dan diaplikasikan bersama tips ekslusif Euphoria). Jom baca!

**********************************************************

Assalamualaikum Iffa,
First of all sorry sangat sbb x sempat nk share kemujaraban produk shaklee tu..suka ati je nk guna word 'kemujaraban' tu kn..actually nk show betapa baik n bagus nya produk shaklee.. 1st time ida jmpe produk yg dpt selesaikn masalah sy selama ni di samping membantu para ibu2 yg berpantang. ida akn story ape je yg shaklee ni dh bantu body ida:


Masa bpantang (BF Set) - Jaundice:

Shaklee produk yg best cz x perlu la ida nk telan produk2 bsalin tradisional cm ubat periuk or jamu..ida lak jenis yg mmg susah nk mkn ubat sket la. most important , ida dpt solution utk elak mkn jamu. my 1st baby dulu jaundice n sy x dbenarkn oleh pakar utk ambil jamu. Adam (1st baby) almost kne tukar darah n pecah rekod kt HSA (hospital sultanah aminah, JB) sbb reading jaundice plg tinggi..smpi doktor tny apa yg sy mkn msa preggy..sdih sgt ..so 4 my 2nd baby (Adeeb) , shaklee is alternative x pyh mkn jamu..Yg bestnya, even adeeb ade gak jaundice but only 1 week je..abg dia dulu 1mnth...superb kn? alhamdulillah..thx sgt Iffa sbb introduce this produk kt sy..

Migrain / Sembelit :

Ida ni mmg pesakit Migrain yg tegar since form 3 lg..this produk really help me especially msa dlm pantang..even x ckup tdo, migrain x dtg menyerang pon..alhamdulillah...body x rsa letih spnjng pantang, luka jahitan pon cepat sgt baik..tu plg best..lagi 1 psl sembelit or buasir..mmg ida ade sakit gak..so far alfalfa sgt membantu..smooth je aktiviti kt tandas..syukur sgt..klu x mmg perit n menyakitkan..
Milk Booster:

Shaklee is one of the best product yg i jmpe as milk bosster.. Alfalfa n ESP sgt best..susu makin meriah je..plg menakjubkn is sekali perah dpt 14oz..ida pon cm x caya..within 30 minit je tau, pkai manual pam (avent) jek..caya x?

So kt cni ade skit tips yg ida nk share bout my schedule pumping session..klu rsa sesuai leh la follow..pemakanan pon kne gak jga ..cam ida mmg x mkn ikan..so khasiat protein mmg dah ilang..so ESP help me gak to cover back my protein..

  • - 3 or 4 sesi pumping/day (ni kt opis je tau) ..balik umah kne pump gak + df
  • - consume 3M set (jgn skip makan yek)
  • - mkn 2 biji alfalfa every time lps sesi pumping
  • - mnum Susu Anmum (apa2 brand pon x pe) yg dicampur ESP : 2x/day (pagi/mlm)
  • - Mnum fresh soya + tempe (ari2 sy makan..sy suke sgt tempe..:) = as protein sbb sy x mkn ikn..


So Iffa, ni sedikit sebanyak tips yg dpt ida share utk all mommies ...once again tq dh perkenalkan SHAKLEE kt sy...wassalam

_______________________________________________________


Shaklee suplement adalah satu usaha yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan taraf kesihatan anda. Ya, betul Alfalfa dan ESP sangat membantu melancarkan penghasilan susu tetapi ia adalah tindakan yang berbentuk gabungan:
  1. Tubuh yang sihat
  2. Supply Vs Demand
  3. Pemakanan yang menepati Piramid Makanan dan diet seorang ibu yg menyusukan anak.
  4. Doa yang tidak pernah putus pada Allah SWT
  5. Istiqamah iaitu konsisten.
Apa yang Iffah suka tentang Shaklee Supplement ialah “Ia bukan sekadar Milk Booster”. Manfaat yang diperoleh terlalu banyak dan mencakupi pelbagai aspek kesihatan (sistem saraf, sistem peredaran darah, sistem perkumuhan dll) Senang cerita it repair, rejuvenate, and nourish tubuh kita dari dalam sehingga ke luaran.

Kata2 di atas dipetik dari blog Iffa ~

**********************************************************


Mahu membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma? Sila SMS 019 293 9886 atau email ke admin@yoursupermom.com.


lots of love,