Jul 7, 2011

Jom Cergas Berpuasa Dengan ESP dan Performance Drink!

Ibu-ibu semua, dah ready untuk menghadapi Ramadhan?

Bagi yang pertama kali berpuasa sebagai ibu (yang menyusukan anak, yang sedang hamil) tentu agak 'kalut' memikirkan samada mampu kah anda untuk berpuasa penuh tahun ini. Meskipun ada rukhsah bagi golongan ini, namun bukan simply je nak buka puasa ye :-)

Selain daripada mengamalkan pemakanan seimbang dan berkhasiat, tidak skip sahur, minum air secara konsisten dan mencukupi, saya mencadangkan suplemen di bawah untuk anda.
  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Alfalfa ( yang preggies tak perlu ni)
  • Ostematrix
  • ESP/Mealshake
  • Performance Drink
Namun, tak perlu ambik semua pun takpe. Boleh hubungi saya untuk free consultations.

Pada saya, dua suplemen kegemaran saya semasa berpuasa ialah ESP dan Performance Drink.

Sekilas info ESP :

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
ESP ni bertindak sebagai energy booster dan bagi kita rasa kenyang. Selain tu, bagi bf moms, ESP ini sangat membantu dalam mempercepatkan penghasilan susu badan. Memang best!

Sekilas info Performance Drink :

  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  • Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Jom baca testimoni Mommy Lyna
Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih terpancut bila dipicit anak2. Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.


Harga satu canister ESP 850 g ini ialah RM150.00 (RM155.00 bagi Sabah/ Sarawak), manakala satu canister Performance Drink 538g pula  ialah RM83.00 (RM88.00 bagi Sabah/ Sarawak).