May 31, 2010

Icha 8 Minggu



Your baby can tell the difference between familiar voices and other sounds, and he's becoming a better listener. He can also show you that he's in tune with his environment. Notice how he looks to see where certain noises are coming from.

absolutely!!! ( i like this one). icha now ni sangat kenal suara saya sampaikan ada masanya saya terpaksa menyorok2 dari dia, as if saya kena senyap je bila babah dia dah berjaya tidurkan dia. huhu. icha juga sangat kenal suara babah dia sebab bila time dia sedang membuli saya, tiba2 babah dia datang, icha boleh jadi senyap (dan kadang2 siap senyum gelak2)

An ongoing conversation (although seemingly one-sided) can help your baby develop his sense of place. He may even watch your mouth as you talk, fascinated by how it all works. You'll be amazed by his ability to communicate with a growing repertory of coos (musical, vowel-like sounds), smiles, and unique cries to express his different needs.

icha memang kaki borak (boleh jengok fb saya). hehe. sampaikan atuk, embah dan mak/ pak sedara dia pun kagum tengok dia bersuara seolah seorang manusia kecil yang suka membebel (dan merungut). notty la anak emak ni! actually, emaknye ni juga yang latih dia macam tu. saya tak pandai menyanyi tapi saya memang berbakat berborak dengan kanak2, so hari2 le borak2 dengan icha. tak one-sided tau sebab icha pun sibuk bercakap dalam bahasa baby dia seolah icha-faham-saya-dan-saya-faham-icha. okeylah tu kan?

anak emak ni memang cerdik dan cun! mmuahs..

for more info on 2-month-old's baby, click here.