Jun 3, 2013

Vitamin Shaklee Untuk Kanak-Kanak

Pada hari Jumaat yang lepas, sambil buat photoshoot dan videoshoot untuk vlog terbaru saya, sempat juga buat photoshoot untuk anak-anak comel saya ni.

Icha dan Bella suka Omega Guard Shaklee
Bella : Apa vitamin Shaklee kegemaran kak yong?
Icha : Mestilah Shaklee Omega Guard!

Meal Shakes Shaklee sangat sedap
Bella : Meal Shakes Shaklee pun sedap!
Icha : Haah! Rasa macam aiskrim je!

Bella : Alamak! Mak nak cakaplah kak yong..
Icha : Syyy.. diam-diam aje tau..

Tentu anda geram kan tengok aksi comel dan nakal mereka berdua ni? Inilah model vitamin Shaklee untuk kanak-kanak kesayangan saya.

Kedua-dua kanak-kanak comel ini dah dapat khasiat vitamin Shaklee sejak bayi lagi, melalui susu ibu. Si adik, Bella, lebih beruntung sebab daripada dalam perut saya dah diberi nutrisi lengkap dan semulajadi daripada Shaklee.

Bila boleh mulakan beri vitamin Shaklee pada anak-anak?


Sekiranya perlu, usia paling awal ibu-ibu boleh mula memberikan suplemen Shaklee adalah pada usia setahun. Sebelum setahun, berilah khasiat kepada bayi anda melalui susu ibu dan homemade food.

Apakah suplemen Shaklee yang sesuai untuk anak-anak?


Saya mengesyorkan pengambilan suplemen Meal Shakes dan Omega Guard pada anak-anak di bawah 4 tahun ; dan pada usia 4 tahun (rule of thumb) boleh mula berikan vitamin C chewable.

Berapakah sukatan suplemen yang perlu diberi kepada anak-anak?


Suplemen ialah 'makanan tambahan'. Justeru pemberian adalah mengikut keperluan sahaja. Saya syorkan ibu-ibu berikan maklumat terperinci kepada SID masing-masing supaya kami boleh mencadangkan jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian.

Vitamin C Shaklee untuk kanak-kanak
Vitamin C untuk kuatkan imun

Meal Shakes multivitamin enak buat kanak-kanak
Meal Shakes pilihan kanak-kanak riang

Omega Guard Shaklee untuk perkembangan otak kanak-kanak
Omega Guard minyak ikan untuk minda cerdik

Terpulang pada ibubapa nak berikan semua atau salah satu je.. apapun, sebelum beli dapatkan dulu konsultasi daripada SID yang dipercayai k

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Hadhatina Mkb
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 846060 ]
♥ Contact No | WhatsApp :019 293 9886
♥ Emel : hadhatina@yoursupermom.net
♥ Laman web: www.diarivitamin.com