7 Khasiat Shaklee Meal Shakes Dan Susu Yang Anda Teringin Nak Tahu

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Salah satu daripada suplemen Shaklee yang boleh disyorkan untuk kanak-kanak (selepas setahun) ialah Meal Shakes. Namun begitu, bukan kanak-kanak aje tau yang sukakannya, ibu-ibu pun sukakannya.

Meal Shakes merupakan suplemen atau dalam bahasa yang mudah difahami makanan tambahan (sahaja). Oleh itu, pengambilan Meal Shakes ini tak seharusnya berlebihan, melebihi kadar keperluan tubuh badan manusia, apatah lagi kanak-kanak. Secara asasnya, cara bancuhan Meal Shakes juga bukanlah sepertimana kita membancuh susu tepung. *

7 Khasiat Shaklee Meal Shakes yang perlu anda tahu


Shaklee Meal Shakes multivitamin, protein dan serat yang lazat
Shaklee Meal Shakes dengan perisa french vanilla


1) Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

2) Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

3) Ada 23gm karbohidrat dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

5) Untuk 1 / 4 cawan, campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.

6) Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan , 25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.

7) Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat 20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.


Sumber : Dazzling Moms E-Shoppe

* Sila rujuk pada SID masing-masing untuk cara bancuhan Shaklee Meal Shakes dan pantang-larang pengambilan.

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Hadhatina Mkb
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 846060 ]
♥ Contact No | WhatsApp :019 293 9886
♥ Emel : hadhatina@yoursupermom.net
♥ Laman web: www.diarivitamin.com

0 comments:

Post a Comment

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!