Susu Jadi Banyak Dengan ESP?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Majoriti pengunjung blog ini terdiri daripada golongan wanita ~ anak dara, mak dara, sedang hamil, lepas bersalin, masih dalam pantang dan semestinya breastfeeding hardcore macam saya.

Jadi, antara persoalan yang terlintas di minda anda apabila membaca testimoni-testimoni yang saya kongsikan di blog ini ialah "benarkah makan suplemen ini boleh membanyakkan susu badan saya?" .. terutamanya ESP dan Alfalfa seperti yang diberitahu rakan-rakan kalian (lalu terus mencari-cari info dan terjumpa blog ini)

.. so menjawab soalan salah seorang teman baru saya tadi pasal ESP dan kaitannya dengan pertambahan susu .. 

ESP adalah singkatan kepada Energizing Soy Protein dan merupakan suplemen kegemaran customers saya, merupakan best sellers memandangkan manfaatnya yang pelbagai. Ia merupakan makanan tambahan protein. 

Protein adalah makanan kepada sel tubuh kita. Ini kerana protein itu sendiri adalah binaan asas sel dan tisu dalam tubuh kita. Oleh itu, protein membantu sel2 tubuh kita untuk terus terbina dan dipulihkan supaya sentiasa sihat. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat2 makanan ke dalam tubuh. ESP membantu tubuh kita menghasilkan sel2 yang sihat.

Apabila sel2 tubuh sihat dan apabila segala zat2 dan nutrien2 menyerap dengan baik ke dalam tubuh si ibu, maka secara automatik taraf kesihatan si ibu bertambah baik. Gaya hidup masa kini membuatkan kita mudah sakit, letih dan stress.. ditambah dengan kekangan untuk mendapatkan nutrien secara lengkap daripada sumber makanan asal. Jika sel tidak sihat, proses pemulihan mengambil masa kerana zat2 dan nutrien2 lambat dalam menyerap dan membantu tubuh pulih.. malah zat2 sedia ada digunakan utk proses pemulihan itu pula. Akibatnya tubuh si ibu menjadi bertambah sakit, letih dan stress. 

Sakit, letih dan stress yang berterusan sememangnya mengganggu penghasilan susu ibu. 

Justeru, pengambilan vitamin sedikit-sebanyak membantu proses pemulihan ini tadi.. dan pengambilan ESP sebagai suplemen asas membantu memberi kesan yang optimum, inshaALLAH. 

Sebarang pertanyaan boleh ajukan secara peribadi kepada saya.
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

 Hadhatina Mkb
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 846060 ]
♥ Contact No | WhatsApp :019 293 9886
♥ Emel : hadhatina@yoursupermom.net
♥ Laman web: yoursupermom.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!