Aug 22, 2013

Manfaat dan Cara Makan Omega Guard Shaklee Untuk Kanak-Kanak

Omega Guard adalah salah satu daripada vitamin/suplemen yang disyorkan untuk anak-anak kita. Anda boleh mula memberikan Omega Guard kepada anak-anak seawal usia mereka setahun dengan dos minimum, iaitu sebiji sehari, dan tidak perlu pun setiap hari.

Utamakan pemberian nutrisi kepada anak-anak melalui air tangan sendiri ya.. sebab dalam fasa begini, ramai kanak-kanak sangat picky eater. Suplemen bukan penyelesaian masalah picky eater, tapi kerajinan kita sebagai ibu yang membantu mengatasi masalah tersebut.

Apa itu Omega Guard Shaklee?


Omega Guard Shaklee vitamin untuk kanak-kanak
Omega Guard bagus untuk minda kanak-kanak


Secara asas, anda perlu tahu ia adalah fish oil. Tapi, fish oil yang bagaimana?

Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya.

Minyak ikan terbaik di dunia :-)

Apa manfaat Omega Guard Shaklee untuk kanak-kanak?


  1. Meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak (selesema, demam kurang inshaALLAH)
  2. Kesihatan sistem kardiovascular (jantung, arteri, salur darah yang sihat)
  3. Membantu merawat eczema. Omega Guard ni bagus kalau nak kulit cantik tau ;-)
  4. DHA dan EPA dengan untuk perkembangan minda kanak-kanak.
  5. Disyorkkan untuk kanak-kanak hyperactive dan autisme
  6. Dan banyak lagi sehingga mereka dewasa 

Macam mana cara beri anak makan Omega Guard?




Tengok video ni senang aje kan Bella makan Omega Guard ni? Tips mudahnya ...


  • Jika anak belum pandai mengunyah atau anda sendiri kurang yakin, boleh potong/pecahkan dan sudukan terus pada anak atau campur dalam makanan dan minuman mereka.
  • Beri mereka kunyah sendiri macam anak-anak saya Icha dan Bella selalu buat 

  • Omega Guard Shaklee ni dalam softgel, so, masuk mulut cair. InshaALLAH takde masalah anak tercekik.

    Harga sebotol Omega Guard ni RM136  dengan kandungan 90 biji softgel yang halal. Boleh tahan 3 bulan untuk seorang anak.

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

    Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

    Hadhatina Mkb
    ♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 846060 ]
    ♥ Contact No | WhatsApp :019 293 9886
    ♥ Emel : hadhatina@yoursupermom.net
    ♥ Laman web: www.diarivitamin.com