Oct 25, 2016

PEREMPUAN...,SHOPPING...,DAN SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat pagi. Hari ni, saya nak kongsikan tentang perempuan. Perempuan dan shopping pasti tak dapat dipisahkan bukan? Tanya sahaja semua perempuan yang kamu kenal, semua suka shopping walau sekadar " window shopping ".



Membeli-belah adalah perkara yang normal. Sesetengah wanita ada yang suka membeli belah di butik- butik berjenama dengan tujuan tersendiri, dan ada juga wanita yang lebih suka membeli belh sekadar di kedai-kedai biasa, cukup sekadar memenuhi keperluan. 

Di sini, saya ingin kongsikan 7 alasan yang selalunya wanita gunakan untuk membeli belah : 

1) Menikmati hobi sendiri.
    
    Ketika kaum wanita memiliki wang dan waktu yang terluang, sudah pasti mereka akan ke pusat beli-belah lalu berbelanja. Mereka sangat menyukai aktiviti ini. Tanpa sebarang alasan, mereka seolah-olah jatuh cinta dengan aktiviti mereka ini. 

2) Mencuba perkara baru

    Wanita yang suka berbelanja menganggap beli belah sebagai mencuba benda baru. Bukan membeli belah tu sebagai aktiviti baru, tetapi sewaktu membeli belah, mereka pasti menjumpai barang-barang baru bukan? Nah, itu lah ertinya mencuba perkara baru. Lawak bukan? Semangat berbelanja pula pasti meningkat dengan seiringnya zaman dan trend terbaru.

3) Obsesi peribadi

    Wanita umumnya mempunyai rasa cinta terhadap diri mereka sendiri. Maka, tidak hairanlah apabila ada yang sanggup mnghabiskan sehingga beribu- beribu ringgit malah mungkin lebih untuk memastikan mereka dapat memanjakan diri mereka sendiri.

4) Merawat hati

    Namun, ada juga kaum wanita ini menganggap dan menjadikan hobi shopping ini sebagai cara untuk merawat hati. Biasanya, apabila mempunyai masalah atau tekanan yang memerlukan masa untuk bertenang, mereka sering memilih shopping sebagai pengubatnya.

5) Menyenangkan orang lain

Ada ke orang yang akan senang apabila perempuan gila shopping? Ya, ada. Yang senang, pastilah ibu bapa, adik beradik dan orang yang tersayang. Tahu kenapa? Sebabnya kebanyakan wanita yang suka shopping, mereka tidak hanya berbelanja untuk diri sendiri, malah mereka akan berbelanja untuk yang tersayang juga. 

6) Sekadar menunjuk 

Terdapat juga wanita yang membeli belah sekadar untuk menunjuk bahawa mereka mmpunyai wang dan mampu untuk berbelanja barangan berjenama. Malah wanita seperti ini sudah semakin ramai dan senang nak jumpa.

7) Alasan untuk berubah

  Yang terakhir, wanita juga mempunyai minat untuk shopping ini menjadikan shopping sebagai alasan untuk melakukan perubahan. Sebagai contoh, mereka shopping untuk berubah mengikut peredaran semasa.


Okay, sekurang-kurangnya kita dah tahu beberapa alasan mengapa wanita suka berbelanja dan shopping. Dan saya sendiri tidak menafikannya kerana saya juga wanita dan mempunyai naluri yang sama. 

Jadi saya ingin kongsikan beberapa persediaan untuk aktiviti kesukaan wanita ini. Shopping sebagai wanita memerlukan stamina tinggi. Hal ini demikian kerana wanita tidak akan berpuas hati dengan hanya mengunjungi satu kedai sahaja. Jom ikuti saya untuk mengetahui beberapa persediaan untuk anda sebelum keluar SHOPPING..!





1) Omega guard : Omega Guard ni fungsinya terlalu banyak untuk diterangkan. Tapi saya nak 'highlight' satu fungsi Omega Guard yang bersesuaian dengan tajuk saya iaitu Omega Guard mampu untuk menghindarkan diri dari migrain dan rasa kebas pada anggota badan. Ha, apa lagi kaum hawa? Sebelum shopping, makanlah Omega Guard.



2) Shaklee Performance, Pure Hydration





Ok, mesti korang yang belum pernah dengar tentang Shaklee performance drink ni, mesti pelik kan? Takkan nak buat performance pula? Bukan.. Shaklee Performance ni sesuai untuk sesiapa yang ingin memulakan aktiviti aktif. Performance drink ni membekalkan tenaga yang berterusan untuk kita menerokai aktiviti kita tu. Walaupun hanya sekadar shopping, tapi sudah pasti bukan dalam jangka masa sekejap. Jadi, minumlah Shaklee Performance drink sebelum memulakan sebarang aktiviti aktif.


3) Set NutriWhite Shaklee




Set muka Shaklee ni akan sangat membantu wanita sebelum,semasa dan juga selepas shopping. Set pembersih muka Shaklee yang terdiri daripada Whitening Softener, foaming cleanser, makeup remover, whitening essence, eye treatment dan night whitening cream. ni adalah set penjagaan seharian tidak kira untuk ke pejabat atau ke mana-mana. Contohnya, sebelum Shopping, anda boleh gunakan 'Daily Defense Whitening essence ' dan ' Whitening Softener' yang mampu menegangkan kulit di samping melembap dan melembutkan kulit. Selain tu, kita juga perlu gunakan 'Gentle Deep Foaming Cleanser' sebelum dan selepas beraktiviti. Ini untuk memastikan kulit kita sentiasa dalam keadaaan bersih. 

'Enfuselle Eye treatment' pula untuk memastikan mata kita sentiasa segar. Dan yang terakhir, ' Gentle Action Makeup Remover' dan ' Overnight Renerwal Whitening Cream' pula digunakan setelah pulang dari aktiviti luar seperti shopping.


~~~.~~~


Okay lah, sekian sahaja 7 alasan yang selalu digunakan oleh wanita untuk shopping dan 3 persediaan untuk aktiviti kesukaan wanita ini. Semoga berguna untuk semua. Sehingga berjumpa lagi. Bye, Assalamualaikum. 






* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Nur Ayuni bt Muhamad Apandi
No Tel : 0112 5469079
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya