Sep 18, 2016

Berat Badan Naik Mendadak Selepas Berhenti Menyusukan Anak, Apa Nak Buat?

Saya masih giat lagi dengan aktiviti penyusuan susu ibu; dan masih lagi tandem nursing dua orang anak saya yang masih kecil iaitu Ilham (3 tahun) dan Anna (1++ tahun). Mungkin itu salah satu sebab yang menyumbang kepada saya masih mampu maintain berat badan ideal sampai hari ini, alhamdulillah.. ermm tapi ada juga ibu yang masih menyusukan bayi berat badan tidak terkawal, kan? Itu kita kupas lain kali :)

Saya mula aware tentang berat badan naik selepas stop menyusukan anak ini daripada downline Shaklee saya, Zainora KIJ, yang mengadu tentang bahagian perutnya yang naik sejak anaknya yang paling kecil, Adeef, stop menyusu. Tapi, Nora ni kurus tinggi macam saya aje.. so, kalau dia tak cerita saya tak tau pun. Tak lama lepas tu, Nora kata dia berjaya reduce masalah lemak di perut sejak amalkan lecithin Shaklee. Amazing kan? Lecithin Shaklee ini memang salah satu fungsi utamanya ialah untuk cairkan lemak yang nampak di badan kita. 

Kemudian, seorang lagi downline saya, Nurul, pun share pengalaman yang sama;iaitu berat badan mula naik apabila beliau stop menyusukan anak. Memang banyak masalah kesihatan timbul apabila berat badan tidak terkawal, jadi, Nurul berikhtiar untuk dapatkan berat badan ideal secara intensif melalui program DETOKS. Ada dua jenis detoks beliau buat iaitu Detoks Parasit dan Detoks Cara Shaklee. Jom dengar cerita dan tips Nurul macam mana beliau berjaya turun 16kg hanya dengan berdetoks k



Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang kurus cara Shaklee ini, bolehlah hubungi saya seperti contact di bawah ok. 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Shaklee Certified Product Trainer
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya