Feb 15, 2016

Minum Teh Hipster Sambil Kuruskan Badan dan Tambah Tenaga

Sekarang ni glemer sana sini jumpa orang jual teh hipster kan? Saya pun minat juga, sebab tak dinafikan memang sedap! Cuma untuk long-term kurang elok amalkan teh hipster ni setiap hari.. kandungan kalorinya tinggi jika diperhatikan pada resepinya. Kalau segelas teh tarik yang mengandungi susu pekat dan sedikit gula tu purata 140 kalori; apatah lagi teh hipster yang bukan aje ada susu pekat/cair, tapi dengan tambahan creamer. Unless uolss sanggup jogging selama 16 minit atau kayuh basikal selama 21 minit lepas minum, it is ok sebab badan guna semula kalori tu sambil dapat bina otot.

Justeru, saya dan suami come out dengan satu idea resepi teh hipster ala Shaklee yang bukan aje sedap malahan berkhasiat. Boleh minum setiap hari.






Bahan-bahan diperlukan

1 sachet Cinch Energy Tea Mix Shaklee
3 susu besar Performance Drink Shaklee
Sedikit ais

Optional

Bekas minuman cantik ;)

Cara-cara membancuh boleh follow gamabarajah di bawah k


Hipster Tea ala Shaklee
Hipster Tea ala Shaklee
Voila! Dah siap! Teh Hipster ni kalau korang buat minuman time bersahur dan berbuka puasa memang sangat membantu untuk kekal bertenaga sepanjang hari, inshaALLAH.

Manfaat Cinch Energy Tea Mix



  • Menggalakkan metabolisme
  • Sebagai 'energy booster'
  • Membantu perut lebih lawas
  • Membantu hilangkan mengantuk
  • Membakar lemak
  • Tinggi kandungan antioksidan


Buat pengetahuan semua, energy tea Shaklee ni adalah gabungan 3 jenis teh iaitu teh hijau, teh merah dan teh putih. Hmm.. no wonder la ianya sangat special!

Manfaat Cinch Tea Mix Shaklee

Testimoni Cinch Tea Mix

Manfaat Performance Drink



  • Merupakan minuman ahli sukan yang membantu mencegah dehidrasi, sama seperti minuman isotonik biasa namun lebih sihat.
  • Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Membantu menjaga kestabilan bendalir dalam tubuh supaya tidak kekeringan.
  • Mengandungi formula opticarb yang berfungsi membekalkan tenaga serta-merta, tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.

Testimoni Perfomance Drink


Suami aktif sukan


Finalist #supermomshakleestory
Antara yang As amalkan ialah OSTEMATRIX dan PERFOMANCE DRINK. Kini, kedua-dua vitamin ni adalah MY CINTA HATI dan RAHSIA ENERGY BOOSTER As sekarang!!
Kenapa As kata macam tu ya? Kalau tak ada my cinta hati ni, rasanya As tak mampu nak lakukan kerja yang memerlukan tenaga yang banyak. Apalagi, terpaksa pula berdepan dengan cuaca yang tidak menentu dan dipertanggungjawabkan pula dengan kerja dan rutin harian yang memenatkan. As mudah letih, mengantuk, tidak bertenaga, lesu dan kurang produktif. Lepas tu, ditambah lagi dengan masalah jerebu haritu.
As suka Ostematrix dan PD sebab kedua-duanya ada persamaan untuk menambahkan TENAGA LUAR BIASA.. haa cerita penuh Asmida ni kenalah baca kat Facebook Supermom Shaklee Story.

Now, dah tahu satu resepi menarik hipster tea yang boleh bantu kuruskan badan lagi, apalagi jangan segan-segan hubungi saya untuk buat pesanan Cinch Tea dan Performance Drink korang ya! Harga sekotak Cinch Tea 28 sachets ialah RM138 manakala harga 1 caniter Performance Drink 538 gram ialah RM88. Kalau nak harga special kena contact saya terus.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya