Jan 19, 2016

Testimoni Vivix Bantu Suami Mampu Bertutur Kembali dengan Sempurna Akibat Pembedahan Stroke

APA ITU STROKE?



    Stroke adalah suatu gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, disebabkan semata-mata oleh gangguan pembuluh darah di otak, dan dapat mengakibatkan kematian. Umumnya stroke ditandai dengan timbulnya gangguan saraf (defisit neurologis) fokal atau global, yang berlangsung lebih dari 24 jam.
Daripada laman web mayoclinic.org pula menyatakan bahawa stroke terjadi apabila berlakunya gangguan bekalan darah untuk tiba ke bahagian otak manusia; menyebabkan oksigen dan nutrien tidak sampai dengan sempurna (atau tidak sampai langsung) ke otak, lalu otak mulai 'mati' (tidak berfungsi)

Stroke diklasifikasi sebagai kecemasan dalam kes perubatan. Maka rawatan segera adalah penting kerana ia mungkin mampu mencegah kerosakan otak dan lain-lain komplikasi yang tidak diingini.

Berita baiknya, stroke mampu dikawal dan diubati.

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.
Cerita awal Puan Hafza bermula di sini..

Tanggal 28 April 2014...suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah...hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

Doktor awal-awal dah informed Puan Hafza bahawa pembedahan tersebut adalah berisiko tinggi.

4 MEI 2014. Keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami:

  1. tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga
  2. boleh mengingat tapi cepat lupa
  3. masalah pertuturan

Nak tau apa jadi lepas tu? Kenalah baca full story di link beliau di Facebook Supermom Shaklee Story. Apapun, ending cerita beliau memang menakjubkan.. alhamdulillah.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.
Testimoni stroke sembuh
Stroke dan Vivix
Alhamdulillah.. sesungguhnya semuanya dengan izin Allah swt juga. Tanggungjawab kita adalah untuk terus berusaha menyelesaikan masalah dan cabaran yang diberi dengan penuh sabar dan redha.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya