Jan 3, 2016

Testimoni Bebas Gout Gara-gara Amalkan Set Menyusu Shaklee

Saya mula makan vitamin Shaklee set menyusu sejak bulan Mei 2010. Kiranya, dah hampir 6 tahun saya guna produk Shaklee. Rasanya, semua dah cuba termasuk produk-produk bukan suplemen; seperti set kecantikan kulit, set kebersihan rumah; set rambut dan penapis air Shaklee. Asal mula nak nak maintain sihat-cantik sambil bekalkan nutrisi lengkap pada anak sulung saya yang menyusu badan; saya dapat macam-macam benefit lain hasil istiqomah makan suplemen Shaklee. Contohnya, lepas berpantangkan Icha saya ada alami kebas-kebas jari tangan (sebab 'main air' masa dalam pantang kot).. amalkan vitamin E dengan konsisten alhamdulillah sampai sekarang ok. Syukur.

Itu pengalaman saya. Yelah.. dekat 6 tahun setia dengan satu brand ni, memang banyak manfaat saya dapat. Alhamdulillah.. Entri yang ni pula saya share cerita #ShakleeEffect Puan Norhafiza yang asalnya beli suplemen Shaklee untuk set menyusu, tapi dapat cerita lain pula..


Kesan penyakit Gout lepas makan set menyus
Kesan penyakit Gout lepas makan set menyusu



============================================================
Saya yong @ Norhafiza Bt Mat Yacaob.. SID 961852

Dulu saya consume set utk BF...Alfalfa dgn ESP..dan berjaya full BF anak no 2.. 

Dalam masa ambk set ni saya rasa seluruh bhagian sendi saya cam berdenyut2..smpai la bln 6 saya g jumpa doktor panel saya...doktor suspek uric asid saya tinggi..dan dia ada tnya samada saya ada ambk apa2 susu yg berasaskan soya x...mgkn sb dia tahu saya concern shaklee kot..saya ckp yer...so doktor ambk sample darah utk test uric asid...dan nasihatkan saya srh stop dulu dan pantang makan apa2 makanan yg menyumbang kpda masalah gout... .  

3 ari slps ambl sample darah..pihak panel call utk saya jumpa doktor utk xplain pasa result uric asid saya... OMG!!! Mmg saya terkejut sb kandungan uric asid dalam badan mmg tinggi..bacaan dia 4.78MMOL sdgkan normal read utk Female antara 1.55-3.59... 

Mmg terkejut...so doktor nasihatkan saya utk jaga pemakanan...dan next appointment 3 bulan slps tu... 

Doktor bekalkan saya ubt tahan sakit dan ubat gout...mmg saya xmakan laaa...just terfikir set gout jer.. .  Hari yang sama juga saya ambk set gout..budget set..omega dan alfalfa... 

Alhamdulilah...selepas concern 3 bln..sample ke 2 darah di ambil dan reading mkn menurun..ke 3.3MMOL...Alhamdulilah smpai sekarang saya still ambk set ni..tp stop alfalfa sb pregnant.. Memang agak risau sb usia baru nk masuk 30 dh kena gout... .  

Syukur sgt2 sb skrg saya bebas dr GOUT..

============================================================

Itulah cerita Yong. Hakikatnya, apabila tubuh kita mula mendapat nutrisi yang betul dan lengkap; secara automatik ia dapat detect apa masalah yang sebenarnya kita sedang alami tapi tak perasan. Bila toksin-toksin sedang diganti dengan zat-zat yang sepatutnya, kita mengalami satu proses tak best yang dipanggil krisis pemulihan (healing crisis). Tahniah dan terima kasih Yong kerana berkongsi pengalaman dengan kami di Facebook Supermom Shaklee Story.

Mungkin anda nak tau tentang penyakit GOUT. Boleh baca link yang saya sediakan ni.


Maklumat lanjut atau nak beli produk Shaklee, boleh hubungi saya k :)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya