Jan 6, 2016

Omega Guard Bantu Atasi Radang Kulit Akibat Ekzema Pada Anak Kecil

Ceritanya bermula anak hero saya ni kena campak ruam, lepas 2 minggu ingatkan semakin ok tapi tak. Lagi bertambah-tambah bila kena lagi campak api.

Masa tu saya tiada pilihan terpaksa hantar anak ke rumah mengasuh juga. Ingatkan 2minggu tu ok la semula, tapi makin teruk dan anak hero ni masa tu dah setahun 5bulan, suka mengaru habis kulit jadi berdarah dan berbekas.

Lepas nak baik, suami kena chiken pox, seminggu lepas tu anak hero ni lagi sekali kena chiken pox.. orang kata sekali seumur hidup kan? Tapi anak hero saya ni dalam tempoh 3bulan 3 jenis campak dia kena. 

Sampai lah saya terpaksa berhenti kerja dan jaga sepenuh masa anak saya ni. Jumpa pakar kulit dari Kerajaan sampaikan la ke Pakar kulit kanak-kanak (swasta) tak ok juga.

Doktor bagi ubat yang sama setiap kali jumpa pakar. Beratus habis kulit anak hero ni tetap sama. 

Pilihan terakhir saya, tetap jumpa doktor pakar sekadar follow up je.. tapi saya lebih konsisten hanya MEALSHAKE, OMEGA, VITAMIN C CHEW je kata dia.. sekali sekala saya sulamkan dengan NUTRIFERON tapi tak boleh kerap atau banyak sebabnya ruam akan naik terlalu banyak.

Alhamdulillah.. lebih 3 bulan konsisten masalah anak hero ni semakin baik. Belum pun habis OMEGA tu semua.. anak hero dah tak sesensetif. Kulit makin baik dan sampai sekarang hanya amalkan ni tak kira dia demam, batuk atau selsema. Saya hanya bagi ni.

vitamin kanak-kanak ekzema
Ekzema sembuh dengan Shaklee

Tiada lagi ubatan dari klinik. Sebab dah puas lihat anak asyik makan antibiotik la ubat la.. cream la.. tetap sama juga.. tak juga ada perubahan.. tapi dengan penangan makanan tambahan tu je banyak perubahan pada bekas-bekas satu badan anak hero ni. 

=======================================================================

Tulah dia perkongsian Lin di Facebook Supermom Shaklee Story. Apa yang Lin amalkan ialah dengan beri anak beliau makan set vitamin untuk kanak-kanak.

  • Meal Shakes - multivitamin dalam bentuk serbuk yang lengkap dengan protein; berperisa french vanilla. Meal Shakes membantu tubuh anak Lin mendapat nutrisi yang cukup; menguatkan imun; membantu sistem tubuh berfungsi lebih lancar; dan protein membantu pertumbuhan sel-sel kulit yang sihat
  • Omega Guard - selain daripada minyak ikan diketahui bagus untuk otak, omega guard ini juga membantu mengurangkan radang pada kulit akibat alahan/ekzema
  • Chewable Vita C - vitamin C kunyah khas untuk kanak-kanak; menguatkan imun tubuh di mana mereka yang ada masalah ekzema biasanya disebabkan masalah imun tubuh yang rendah.
  • Nutriferon - powerful immune booster yang bantu up kan sistem imun tubuh; sekaligus bantu atasi masalah ekzema
Banyak manfaat Lin dapat beri pada anaknya daripada set vitamin tersebut selain daripada membantu masalah ekzema tersebut.

Alhamdulillah... bukan hanya pada kulit dia semakin baik, tapi baik dari segi fokus untuk pendidikan awal seperti mengaji sangat cepat menghafal dan bila ke mana-mana.. saya wajib bawa ni.. Sekarang? Tak risau pasal masalah kulit dia dah... dah pandai dah pun ambil vitamin sendiri.

Alhamdulillah..ibu-ibu yang bijak semestinya mahu berikan yang terbaik untuk anak-anak kan? 


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya