Jan 26, 2016

Cara Turunkan Berat Badan Secara Sihat dengan Set Kurus Shaklee

Semua orang nak kurus. Yang dah kurus pun sibuk nak kurus juga sampai wujud penyakit aneroxia (aneroxia = takut makan sebab takut gemuk). Kenapa orang nak kurus? Salah satunya kerana mahu lebih sihat; di samping menambah keyakinan diri dan kelihatan lebih bergaya.

Tapi, itu semua subjektif. Yang penting kurus dan sihat. 

Shaklee ada tak set untuk kuruskan badan?

Ada.

Untuk kurus secara sihat, anda gunakan konsep 3B, iaitu Bakar, Buang dan Bina.

  1. Bakar LEMAK : Omega Guard, Lecithin
  2. Buang LEMAK (Detoks) : Herb Lax, Alfalfa
  3. Bina OTOT : Cinch Shake, Energizing Soy Protein


Selain daripada tu, untuk bantu tingkatkan lagi metabolisme, anda boleh amalkan minum  Teh Hijau. Shaklee special sebab bukan aje teh hijau, malahan energy tea Shaklee adalah gabungan teh hijau, merah dan putih.

Energy Tea Shaklee boost metabolisma tubuh
Energy Tea Shaklee boost metabolisma tubuh

Tapi, sebelum anda decide nak mulakan program diet kuruskan badan ni, kenalpasti dulu juga jenis gemuk dan part mana nak fokus untuk kurus.

  1. Gemuk Angin
  2. Gemuk Air
  3. Gemuk Daging
kenalpasti bahagian tubuh nak di'trim'
Bahagian yang mana nak fokus?
Okey, tu basic. Now, jom tonton video finalist Supermom Shaklee Story yang sangat menarik ni.. bagaimana Ruzanna Hanee berjaya turunkan berat badan secara sihat dan happy setelah bertemu Shaklee.





Tu dia testimoni Ana yang berjaya turun 13 kg dengan set kurus Shaklee. Tinggal untuk maintenance Ana teruskan makan Lecithin dan Alfalfa Complex secara konsisten.

Keistimewaan Set Kurus Shaklee




  • Memberikan nutrien yang mencukupi.
  • Melindungi otot.
  • Indeks glisemik yang rendah.
  • Penggunaan bahan2 asli bebas GMO.
  • Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
  • Diuji secara klinikal.


Kepada para pembaca yang berminat nak tau lebih lanjut tentang cara kuruskan badan seperti Ana, jangan segan-segan hubungi saya okey?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya