Dec 31, 2015

Set Kurus Shaklee Bantu Ruzanna Turun Berat Badan Daripada 88 kg ke 75 kg

Boleh kurus ke dengan Shaklee? Saya takde pengalaman peribadi bab ni, tapi so far alhamdulillah saya masih mampu kekalkan berat badan ideal dengan mengamalkan produk Shaklee. Berat saya dari anak dara sampai la ni dah anak 4 masih sekitar 45 kg ke 49 kg sahaja. Alhamdulillah.. mudah nak bergerak sana-sini. Rasa ringan dan cergas je..

Apapun, saya nak share cerita dari Facebook Supermom Shaklee Story ni. Jom baca pengalaman adik Ruzanna Hanee ni tentang Set Kurus Shaklee.

Set Kurus Shaklee
Kurus dengan Shaklee

Saya Ruzanna Hanee, saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan 
Set Kurus Shaklee. 

Sebelum kenal Shaklee, saya pernah cuba macam-macam set kurus yang ada dipasaran. Asal iklan je nak cuba. Tapi mungkin tak serasi dengan saya.. . Kesannya sampai nak ke toilet pon tak sempat dah ‘terbuang’ dalam seluar. 

Ada sekali tu kena cery-bery sampai 2 minggu akibat makan produk XXX. Berat badan tak turun-turun, sakit je yang saya dapat.

Sampai la satu hari tu tgk kawan dok post pasal Shaklee. Time ni la first time saya berkenalan dengan Shaklee, bukan takde sebelum ni kawan post tapi buat dek je time tu hehe.. Permulaan nye saya ambik Vitalea, Lecithin, Alfalfa Complex dan Herb-Lax. Mula tu takut jugak, fobia takut kena ulang alik ke tandas.. 

Tapi alhamdulillh, saya takde pon kena masalah seperti ‘terbuang’, atau tercery-bery..Proses buang air besar tu macam biasa dan badan saya rasa lebih segar dan sihat. 

Penurunan berat badan?  . Alhamdulillah berat badan saya turun dengan pengambilan set diet ni secara disiplin dan konsisten. 

Turun 13 kg, dari 88 kg, now tinggal 75 kg.

Sekarang, saya maintain makan Lecitin dan Alfalfa Complex (orang panggil set kurus bajet Shaklee) untuk membantu saya menurunkan berat badan sehingga mencapai BMI yang normal.

Tulah ceritanya.. ringkas aje. Tapi bagi yang tau perasaan berat badan berlebihan ni mesti faham kenapa beriya nak turunkan berat badan sampai sanggup spend duit banyak-banyak; try macam-macam produk. InshaALLAH produk Shaklee ni dijamin selamat dan bertambah sihat bila diamalkan.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya