Dec 28, 2015

Puan Zarita Akui Kesan Hebat Pengambilan Vitamin Shaklee Buat Beliau Nekad Mengamalkannya Sampai Sekarang

Testimoni yang ibu ni share di Facebook Supermom Shaklee Story ni sangat menarik! Kata orang, kalau dah jodoh tak ke mana. Memang betul, sebabnya Puan Zarita kita ni rupanya daripada anak pertama beliau dah terjebak dengan Shaklee. 

Bermula daripada nak cuba-cuba minum ESP sebagai suplemen masa mengandung; Puan Zarita stop dan sedekah kat orang sebab tak sedap. Tapi, lepas habis pantang bersalin, beliau cuba lagi. Tak konsisten sebab takut-takut dan tak berapa yakin.

Habis pantang saya minun esp tp tak konsisten. Ikut suka je sbb mcm tak yakin je . Lagipun sebab kena “brain wash” dengan mak. Mak memang pantang anak atau menantu dia makn bukan-bukan lepas bersalin. Saya dapat susukan anak sulung smpai 8 blan sahaja. Lepas tu susu dah kering dan stok pun tak bnyak. Puas usaha buat power pumping tp tak berhasil. Kecewa sudah tentu, kerana saya mmg berhajat nak breastfeed anak smpai 2 tahun.

Tapi, macam saya tulis kat atas tadi; kalau dah jodoh tak ke mana. Mengandungkan anak kedua pula, Puan Zarita diserang gastrik. Dealer Shaklee beliau kalini turut syorkan ambik ESP. Mulanya beliau kurang yakin, tapi alhamdulillah.. memang masalah gastrik tu hilang lepas tu. Syukur.

Saya mengadu pada kakak kecik molek kak Suhaila Abdul dan dia suggest minum ESP. Masa tu yakin tak yakin je tapi sebab takut sakit menyerang saya minum. Jeng-jeng-jeng, magic..mmg tak sakit da .boleh tdo lenaaaa habaq hang....hihihiMasa kandungan masuk 8 bulan kawan-kawan sebuyung dok angkut set bersalin shaklee. Saya pun terjebak sama .sebabnya saya takut kena czer. Baby songsang. 

Akhirnya pada 30 mei jam 12 tgh malam saya dimasukkan ke wad sbb dah leaking dan masa tu genap 36 minggu.Baby masih songsang dan confirm kena czer. Lepas je keluar dari dewan bedah, saya stay kt rest bay . Jam 6 pg baru dipindahkan ke wad. Tp kena baring smpai jam 12 tghari dan bila dah boleh bgun saya mulakan operasi utk breastfeed baby. 

Masa tu semua set berpantang tak bawa ke hospital sebab suami kelam kabut. Jadi bila dia balik rumah nak ambil barang , saya pesan siap-siap kat suami tolong bawa ESP, zinc dan vit c..Masa dalam wad saya curi-curi minum ESP sebab takut mak nmpak..Niat saya satu je, nak bnyakkan susu dan nak bagi susu keluar cepat. Alhamdulillah...sebelum minum esp (lepas bersalin) saya pam dpt sebnyak 1 sudu kfc je. Baby dah merengek lapar dan saya jadi stress.

Tapi lepas minum esp, beberapa jam lepas tu alhamdulillah dari 1 sudu bertambah ke 1 oz....bertambah ke 2 3 4 oz. Kalau tak sebelum ni baby nangis, sekarang baby tdo kekenyangan.... nurse yg buat routine check puji je baik baby tdo. Dan yang paling best, nurse pun terkejut lepas sehari bersalin susu dah bnyak. Malam sblm tu nurse asyik jenguk sebab baby nangis tak henti-henti akibat kekurangan susu..

Lepas tu, mulalah macam-macam benefit Puan Zarita dapat kesan pengambilan vitamin-vitamin Shaklee tu; sampai beliau nekad nak amalkan terus! Antaranya, sebab susu dah banyak sangat, beliau mengalami masalah bengkak susu pula. Tapi, dengan pengambilan lecithin Shaklee, masalah tu settled, alhamdulillah. 

Kali ini juga, Puan Zarita sampai tahap kena beli chest freezer sebab nak kena simpan susu perahannya yang banyak tu. Tak caya? Tengok gambar yang beliau share ni.





Alhamdulillah.. sesungguhnya rezeki tu memang daripada Allah swt. Namun, kita perlu berusaha untuk mendapatkannya. Tahniah Puan Zarita kerana menjadi sebahagian daripada #ShakleeEffect dan sudi berkongsi kisah dengan kita semua.

Korang boleh baca full story beliau di sini dalam penyertaan bulan Oktober lepas.

Notakaki : Untuk yang risau ESP kot tak sedap rasanya, boleh consult dengan ejen Shaklee anda resepi-resepi menarik ESP k :)

Bagi yang berminat nak tau lebih lanjut tentang set penyusuan Shaklee, set berpantang Shaklee dan lain-lain; boleh terus hubungi saya seperti di bawah.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya