Dec 22, 2015

Testimoni Penyakit Buah Pinggang Bocor Pulih dengan Ikhtiar Vivix Shaklee!

Pernah tak dengar nama penyakit Nephrotic Syndrome? Nephrotic Syndrome atau juga dikenali dengan penyakit buah pinggang bocor ini adalah sejenis penyakit yang menyerang bahagian buah pinggang sehingga menyebabkan beberapa masalah kesihatan lain timbul.

Testimoni kali ini adalah pengalaman Encik Rosdi yang berjaya pulih daripada penyakit buah pinggang bocor ini setelah mengamalkan Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee membantu masalah buah pinggang
Alhamdulillah.. Vivix Shaklee membantu masalah buah pinggang beliau
Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. 

Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid. Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. 

Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

**********************************************************

Begitulah kisah beliau yang mengalami buah pinggang bocor. Seperti sedia maklum buah pinggang adalah organ yang digunakan untuk menapis air dan sisa makanan, dan juga tempat untuk menyingkirkan sisa buangan. Jadi bagaimana kalau ia nya bocor?? Ke mana sisa buangan tadi pergi??. Ok takpe, jom kita study sedikit simptom-simptom awal sakit NS ini.

BAGAIMANA UNTUK MENGESAN NEPHROTIC SYNDROM DI PERINGKAT AWAL?

  • Lihat pada keliling mata anda, jika mengalami sembab muka yang teruk terutamanya ketika bangun pagi. Setelah mata, bengkak tersebut akan beransur-ansur bengkak keseluruh anggota lain termasuklah kaki. 
  • Cuba tekan kaki anda dengan jari, jika tisu kulit tenggelam mungkin itu adalah simptom awal sakit NS ini.
  • Setelah itu bengkak di anggota badan, abdomen badan juga akan menjadi bengkak dan tegang.
  • Menuju pula kepada bengkak pada zakar atau kemaluan.
  • Kemudian apabila bertambah teruk, ia akan menyebabkan kesukaran bernafas disebabkan cecair berkumpul di sekeliling paru-paru.

*Ia juga boleh menyebabkan pertambahan berat badan dan kadang-kala terdapat cecair meresap keluar dari permukaan kulit.

==============================================================

Untuk mengetahui lebih banyak info dan testimoni sila :


Credit to Page Facebook Supermom Shaklee Story


Jom join pertandingan Supermom Shaklee Story ini dengan LIKE & SHARE gambar testimoni anda bersama produk Shaklee!


Nak tahu lebih banyak lagi testimoni yang telah berjaya dengan Produk Shaklee? Check it out Facebook Supermom Shaklee Story


Anda juga boleh meneyrtai pertandingan Supermom Shaklee Story ini hanya dengan :  1. Selfie bersama produk Shaklee anda
  2. Coretkan kisah bersama Shaklee tersebut
  3. PM kan cerita anda kepada kami di Fb Page diatas. 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Mashidayu (ID 1208072) 
Facebook : Mashidayu Mohyi
No Tel : 017 880 5272
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya