Dec 28, 2015

Berpantang Lebih Ceria dan Bertenaga dengan Set Berpantang Shaklee

Ramai ibu-ibu cakap, berpantang adalah tempoh yang tak best dan membosankan; disebabkan oleh beberapa faktor termasuklah kondisi tubuh ibu yang masih lemah, luka jahitan yang lambat baik malah terkena jangkitan kuman pula, keletihan terpaksa menjaga bayi dan susu yang tak berapa nak ada.


Tapi, bagi saya yang dah 4 kali berpantang, saya amat sukakan tempoh berpantang bersalin terutama sejak amalkan Set Berpantang Shaklee mulai daripada anak kedua saya, Bella. Okey, taknak cerita bab saya.. tapi saya nak kongsikan testimoni berpantang dengan Shaklee oleh Puan Wan Zainab, salah seorang peserta Supermom Shaklee Story.





Selepas keluar daripada labour room, saya terus ambil Set Berpantang Shaklee iaitu, Vita Lea, B complex, Zinc Complex & Sustained Release Vitamin C. Memang set berpantang saya bawak siap-siap ke pusat bersalin. Saya rasa lebih bertenaga selepas ambil 4 jenis vitamin tersebut. Maklumlah, proses meneran telah membuatkan saya lemah walaupun kontraksi sekejap sahaja. 

Luka Jahitan Cepat Sembuh


Dari segi luka jahitan, hari keempat berpantang, benang jahitan luka perenium sudah tertanggal. Luka cepat bercantum dan semakin pulih. Hari ke14 berpantang, kesemua benang sudah tertanggal. Saya tidak risau lagi. Satu lagi, saya pernah mengalami masalah bengkak susu semasa berpantang, Alhamdulillah setelah makan 4 biji Lecithin, rasa sakit akibat bengkak mulai hilang. 

Kurang Stress, Susu Banyak, Lawas


Saya juga lebih bertenaga dan kurang stress untuk menguruskan 2 orang anak dalam satu masa. Pengeluaran susu juga terbaik dan saya boleh buat stok susu untuk digunakan pada masa akan datang. Masalah sembelit juga tiada dengan adanya Ostematrix Shaklee. Berbanding anak pertama, sembelit berterusan sehingga bayi berusia 4 bulan. Peranakan cepat mengecut dan bidan juga mengakuinya

Berpantang dengan Ceria dan Bertenaga


Dengan adanya set berpantang Shaklee, saya lebih bertenaga & lebih ceria menjalani proses berpantang saya sehingga hari ke44. Set Berpantang Shaklee TERBAIK !!!. Jika orang Tanya pendapat saya tentang set berpantang pilihan, pastinya saya akan cakap SET BERPANTANG SHAKLEE

Terima kasih kepada Puan Wan Zainab atas perkongsian yang mantap ni; full story korang boleh tengok di Facebook Supermom Shaklee Story.

Macam mana? Nak tak pengalaman berpantang yang macam ni? Baru betul dapat rest masa pantang sebab badan pun sihat dan segar kan? Jika korang berminat nak tau lebih lanjut tentang set berpantang Shaklee ni, jangan segan-segan hubungi saya seperti contact di bawah,

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya