Dec 28, 2015

Akibat Makan Set Menyusu Shaklee, Suami Tak Tahan Nak Puji Mama Makin Cantik!

Biasa dengar kan semasa anak pertama baru lahir, ramai ibu memang kurang awareness bab penyusuan susu ibu? Atau, mungkin ada awareness tapi kurang mendapat sokongan moral daripada orang-orang terdekat i.e suami dan family. itulah yang terjadi kepada Puan Ana Lyana kita ni.
Saya menyusukan Dani secara direct hanya 4 bulan. Sebab Dani mengalami confuse nipple. Dan saya tak berusaha nak cari solutionnya. Macam2 cara kan nak bagi anak tu direct feed balik.. Tapi saya buat tak kisah je. Ada susu adala.. Dia nak dia minum, kalau tak nak kita bagi susu FM je. 
Masa anak kedua, Puan Ana Lyana dah ada ilmu penyusuan susu ibu ni; namun ia tak semudah yang disangka. Walaubagaimanapun, syukur alhamdulillah.. berjaya juga beliau susukan anak kedua beliau hingga kini.

Tapi, masalah lain pula datang. Anaknya meragam tak henti-henti. Stress tau anak meragam ni.. Disebabkan itu, Puan Ana Lyana yang sememangnya seorang blogger tegar ni carilah solution (of course la dengan Mr Google). 
Kebanyakan yang saya baca semua kata best sangat set ni. Masa tu niat saya makan Shaklee ni, nak banyakkan susu badan dan nak bagi susu yang bernutrisi untuk baby. Belajar dari pengalaman lepas. Stok EBM saya start kumpul masa seminggu sebelum baby sebulan.saya lagi teruja bila susu badan saya jadi pekat dan likat. Hahaha.. plus jadi warna kuning.. 
Seperti ramai ibu di luar sana yang search kat Internet pasal set menyusu, beliau bertemu dengan Shaklee. Nak tau apa jadi?
Saya google google lagi, cari perbezaan kenapa masa saya tak makan shaklee susu cair je. Banyak memang banyak. Tapi putih biasa je. Tapi bila makan shaklee, susu jadi pekat kuning likat. Haa ko! Yang lagi super duper best, baby dah tak meragam lagi malam-malam. Tido jadi lagi lena.. Mama dia pun dapat rehat secukupnya...

Tu baru bab susu. Settled satu benda buat Puan Ana Lyana stress. Rupa-rupanya, beliau dapat extra benefit pulak makan vitamin Shaklee ni... 
Saya sendiri pun tak perasan. Sehinggalah suami sendiri yang memuji. Masa dia balik kampung untuk menjenguk saya ngan anak-anak, lepas salam2 semua, dia tenung saya dan cakap.. "Eh, mama makin putihlah." Saya senyum kembang kempis lah. Waktu tu saya menafikan lagi yang sebab kulit saya jadi bersih tu.. Sebab saya ingat hormon baru lepas bersalin kan. Sampai saya naik keje pun, ramai yang cakap, kulit dah makin cantiklah.. Berseri-seri ibu baru lepas bersalin ni. Baru saya sedar masa tu. Sebab saya baca baca dan baca pengalaman orang lain pasal shaklee ni. 





So, itulah dia sedikit perkongian Puan Ana Lyana tentang #ShakleeEffect yang beliau alami. Testimoni ni korang boleh baca version full kat sini . Ada banyak lagi testimoni menarik kami kongsikan di situ; mana tau korang tengah survey vitamin Shaklee, boleh usha-usha Facebook Supermom Shaklee Story.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya