Nov 5, 2015

Kenapa Pak Itam Berhenti Merokok Setelah 30 Tahun Jadi Perokok Tegar

Perokok tegar memang pasti ada masalah untuk berhenti merokok. Walau dalam niat hati mereka ingin berhenti merokok, tapi disebabkan ketagihan merokok menjadikan perokok tegar akhirnya tewas dalam menentang keinginan untuk berhenti merokok. Jangan tak tahu pula, kerajaan telah melakukan banyak kempen berhenti merokok. Tapi hanya dipandang sepi je oleh perokok di Malaysia ini. 

Tapi....

Jangan cepat give up ye, masalah ketagihan merokok ini ada penyeleseiannya. Jom baca kisah Pak Itam, BEKAS PEROKOK TEGAR selama 30 tahun yang berjaya berhenti merokok akhirnya.


Testimoni Vivix Merokok
Berhenti merokok setelah 30 tahun jadi perokok tegar





Assalamualaikum…Semangat Pagi semua 



Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak. Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya mengamalkan produk Shaklee yaitu VIVIX.

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok...saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti jg sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just minum VITA-C sehari 1 biji je…

Demikianlah perkongsian saya bersama produk Shaklee “VIVIX”, semoga pengalaman saya ini boleh membantu anda-anda yang ingin berhenti merokok dan untuk jadi lebih sehat dan bertenaga…

Terima Kasih Shaklee!


Nah! Siapa cakap perokok tegar tak boleh berhenti merokok? Lebih menarik lagi, menurut isteri kepada Pak Itam, bukan aje rokok pun dah stop, malahan nescafe pun Pak Itam dah tak lalu minum. Makin happy isteri dan anak sebab kesihatan Pak Itam semakin baik.

Sayangkan isteri dan anak-anak? Apakata anda, perokok tegar cuba minum Vivix ni. Contact je saya untuk konsultasi atau pesanan produk Shaklee ya!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya