Nov 25, 2015

Resepi Smoothie Cinch Choc & Pisang


Ais goncang cawan besar yang tengah famous mengalahkan cerita Mocking Jay yang dah keluar minggu lepas semalam. Sedap punya air ni sampai tak sampai hati nak bagi minum habiskan. For sure ramai yang dah pernha minum kan? Sebab sekarang ni air tu dah membiak banyak di stall yang buka ditepi-tepi jalan. Harganya yang amat berpatutan sesuai dengan saiz air yang besar macam 1 liter air botol tu. Tengok siket gambar contoh yang saya google kan ni :






Tapi harini saya bukan nak cerita banyak mengenai Ais Goncang ni. Saya nak sharekan resepi dengan anda, bagaimana nak buat Smoothie ais yang sedap dan mengenyangkan hanya dengan Cinch dari Shaklee.


Ok, sedia maklum Cinch ada 4 perisa iaitu :

  • Tea
  • Coklat, 
  • Vanilla,
  • Caffe Latte
Pada sabtu 2 minggu lepas, Supermom Club House ada mengadakan Program Lets Get Fit. Kami juga menjemput Puan Sarah dan Puan Nurul, Nutritionist Shaklee. Mereka berkongsikan talk berkenaan kesihatan dan badan fit. Dan tak lupa resepi yang mereka kongsikan ini, Jom check it out resepi :

Bahan yang diperlukan :
  • Sebiji pisang - potong supaya mudah untuk di blend
  • Ais segelas
  • Cinch choc 2 scoop
  • Air segelas
Cara-caranya : Senang saja! Masukkan kesemua bahan tadi kedalam blender, dan blend kan sehingga menjadi smoothie.. Taraaa..!! dah siap boleh lah masukkan kedalam cawan dan minum! hihi

Puan Sarah dan Puan Nurul sedang menujukkan demo

Banyak cawan, ornag pun ramai nak rasa kesedapan cinch ni

2 cawan buah, 2 cawai ais, 2 cawan air, 1 scoope cinch, then blend kan ;)



So korang semua jangan lupa buat sendiri resepi smoothie ais ni. Ia bukan saja sedap, malah mengenyangkan. Sangat sesuai kalau nak kenyang tapi taknak makan nasi. Kerana kandungan protien pada cinch dan karbohidrat yang tinggi pada buah. Jom try ye kawan-kawan.




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya