Nov 13, 2015

Resdung Pulih, Kulit Bertambah Flawless dan Gebu dengan Pengambilan Vitamin Shaklee


Masalah jerawat batu adalah jerawat yang bersaiz agak besar dan biasa muncul dibawah permukaan kulit. Ia nya dalam dan sangat menyakitkan dari kerawat biasa. Biasanya jerawat batu ini memang akan meninggalkan bekas jerawat seperti parut dan kawah-kawah dimuka. Nak tahu tak faktor utama jerawat batu ini??

Jerawat batu

Sebab-Sebab Kulit Ditumbuhi Jerawat


FAKTOR GENETIK / KETURUNAN 
Kedua ibu bapanya mempunyai jerawat batu yang sama, jadi ia menurun kepada anak nya

FAKTOR HARMONAL
Perubahan pada hormon juga mampu meransangan produksi minyak di kalenjar muka dengan lebih banyak. Selain perubahan hormon, jerawat batu juga akan timbul pada waktu kehamilan, saat haid datang dan pada waktu stress.

GAYA HIDUP
Makanan atau minuman yang anda ambil juga mempengaruhi kulit muka anda. Terlalu banyak lemak dan karbohidrat yang terkandung dalam makanan dan minuman anda juga adalah penyebab timbulnya jerawat batu.

KOSMETIK
Penggunaan kosmetik yang tidak tepat dan berpanjangan seperti yang mengandungi bahan-bahan kimia juga dapat menggalakkan pertumbuhan jerawat. Kerana kosmetik yang berasaskan minyak adalah sanbat tidak sesuia kerana ia boleh menyebabkan kulit anda berminya, pori-pori tersumbat dan terjadilah jerawat batu yang dalam dan sakit!

KEBERSIHAN KULIT WAJAH
Jangan ambil ringan tentang penjagaan kulit wajah. Bersihkan wajah anda walau hanya membasuh muka dengan air kosong. Jaga wajah anda dari sel kulit mati, peluh, bakteria, debu dan habuk yang melekat diwajah anda.

SINAR MATAHARI
Terlalu lama terkena pada sinaran matahari juga dapat merosakkan kulit wajah. Anda dinasihatkan ambil sunblock/suncreen bila nak keluar dari rumah. Jika anda seorang yang memiliki kulit wajah berminyak, ambillah jenis yang non-comedogenic.

Jadi begitulah beberapa faktor yang boleh menimbulkan jerawat batu tersebut. Anda haruslah mengelakkan aktiviti aktiviti diatas supaya jerawat batu susah nak muncul. Ok?

TAPI! Jangan lupa, di Shaklee ada Set Jerawat yang boleh anda comsume untuk menghilangkan jerawat-jerawat tersebut! 

Jom baca testimoni Ummi Zainab ni!

Lebih flawless dengan Shaklee


TESTIMONI 029 : UMMI ZAINAB

Assalamualaikum,

Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Mula kenal Shaklee pada tahun 2013 dan sah menjadi SID pada 3 September 2013 . Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee .. Tak pernah tau dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorangDoctor Cun, Doc Nadia (Fb : Nadia Abdul Kadir) promot sikit kasi glemer lagi. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !
.
Ok dipendek2kan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.
.
Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!
.
Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.
.
Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah). Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.
.
Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee. 

Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua .
.
Sharing dari hati
Yang ikhlas,
Ummi Ussi

...................................................................................................

Cerita di atas adalah salah satu faktor penyebab banyaknya jerawat batu di muka;  iaitu RESDUNG. Namun, itu cerita dulu.. beliau kini dah berjaya memiliki kulit idaman.

Nak tahu lebih banyak lagi testimoni yang telah berjaya dengan Produk Shaklee? Jom kita check it out Facebook Page Supermom Shaklee Story 

Anda juga boleh menyertai pertandingan Supermom Shaklee Story ini hanya dengan :
1. Selfie bersama produk Shaklee anda
2. Coretkan kisah bersama Shaklee tersebut
3. PM kan cerita anda kepada kami di Fb Page diatas. 

Mudah kan? Jom join untuk memenangi hadiah bulanan, dan hadiah UTAMA ke Bali 2 orang!! Boleh lah ber honeymoon hihi





* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Hadhatina Mkb (ID 846060)
Facebook : Hadhatina Mkb
No Tel : 019 293 9886
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya