Aug 17, 2015

Vivix Shaklee Untuk Pesakit 'Bell's Palsy' Dan Testimoni


Anda tahu apa itu Bell's Palsy ?


Bell's palsy adalah lumpuh/strok di bahagian muka. Tidak diketahui secara khusus. Ada kajian cakap sebab jangkitan virus dan ada yang cakap sebab kekurangan Vitamin B. Bell's Palsy ini merupakan kegagalan saraf ke-7 di bahagian muka. Muka selalunya paralyze sebelah macam orang kena strok. Tapi hanya muka sahaja yang paralyze tetapi tubuh badan lain ok.


Penyebab dari Bell's Palsy belum diketahui secara pasti, nemun beberapa sumber menyebut bahawa penyebab Bell's Palsy adalah proses keradangan saraf yang mengawal otot-otot di muka. Ada pula yang berkata bahawa penyakit saraf ini merupakan dari jangkitan virus. Bell's palsy terjadi kepada semua peringkat umur baik lelaki atau perempuan. 
Gejala Bell's Palsy ?

Gejala penyakit ini selalunya bermula secara tiba-tiba, daripada biasa kepada teruk. Gejala-gejala ini termasuk:
perubahan dan luahan muka (contohnya mengerenyot muka)
♣ Kesukaran ketika makan dan minum
♣ Melelehkan air liur kerana tidak dapat mengawal otot muka
♣ Kelopak mata atau sudut mulut yang lemah
♣ Mata atau mulut yang kering
♣ Rasa tegang di muka atau rasa ditarik ke sebelah satu lagi
♣ Kelumpuhan muka pada satu bahagian yang menyukarkan untuk menutup satu mata
♣ Sakit kepala
♣ Kehilangan deria rasa
♣ Sakit di belakang atau di depan telinga
♣ Kepekaan kepada bunyi terjejas pada bahagian yang terkena penyakit
♣ Rasa lemah di muka

VIVIX Shakee membantu !

Salah satu suplemen Shaklee yang terbaik di dunia adalah Vivix. Bukan sahaja terbukti sebagai ejen anti-penuaan, ia juga menyokong kesihatan otak dan urat saraf. 


Antara kandungan Vivix adalah anggur muscadine iaitu anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (anggur biasa 19 kromosom). Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik. Anggur ini mempunyai buah yang besar, sebesar bola golf, dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol.

Ia juga mengandung asid ellagik, yakni sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria. Banyak fitonutrien (phytonutrients) hadir dalam anggur muscadine telah diiktiraf sebagai antioksidan dan agen anti-radang yang paling berkuasa terutama pada kulit dan bijinya. Anggur muscadine adalah rendah lemak dan sodium, dan mempunyai jumlah kalium, serat dan sumber vitamin C yang sihat. Fiber dalam anggur muscadine melebihi fiber dalam oat.


Testimoni Pesakit Bell's Palsy
"Dari Puan Halimahtul Saadiah : Setelah emak saya menggunakan Vivix sebagai salah satu alternatif bagi atasi masalah Bell's Palsy, alhamdulillah penyakitnya beransur pulih sedikit demi sedikit".
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Nurul Ain Najwa Rosli (ID 1208084)
Facebook : Ain Rosli
No Tel : 017 735 2669
Emel : nurulainnajwarosli@yahoo.com
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya