Aug 26, 2015

Pengalaman Proses Healing Crisis Bila Ambil Alfalfa

Selamat Pagi,

Harap semuanya sihat dan diharap anda sudah pun mengambil suplemen harian anda pagi ni. Entri saya hari ni nak kongsikan pengalaman sendiri akibat mengambil suplemen Shaklee dahulu iatu Alfalfa (healing crisis). 




Terdapat banyak situasi daripada orang ramai yang mengambil suplemen lepas tu mereka stop makan kerana mereka takut apa yang mereka alami akan berterusan. Antaranya :

"Kenapa sejak ambil Vitamin E ni jerawat saya makin naik?"
"Kenapa saya sembelit/kerap buang air besar sejak makan Alfalfa ni?"
"Kenapa kepala saya pening / sakit pastu macam loya2 lepas makan vitamin ni ye?"
"Kenapa saya rasa macam asyik lapar je lepas ambil set slimming SHAKLEE ni ye?"

Apa Itu Healing Crisis ?


  • Proses penyingkiran toksin-toksin dari badan kita dengan kadar yang lebih pantas daripada biasa (sebab kita mula makan suplement kan…). Lagi banyak toksin yang perlu disingkirkan, lagi banyak ‘side effect‘ yang kita akan hadapi. Jangan risau, bukan side effect buruk pun, side effect yang baik 
  • Semasa fasa healing crisis ini berlaku, biasanya kita akan hadapi simptom-simptom yang lagi teruk dari sebelum proses detoks ini. Contohnya, muka kita berjerawat dan kita mula makan suplement untuk hilangkan jerawat. Tapi, masa healing crisis berlaku, muka kita lagi teruk naik jerawatnya. Ini adalah kerana badan kita bertindak balas dengan suplement yang kita ambil untuk membersihkan toksin-toksin dalam badan kita tu
  • Untuk penyakit yang lebih teruk, seperti sakit-sakit sendi, kemungkinan untuk menghadapi rasa sakit yang lebih teruk akan berlaku. Sebelum makan suplement dah memang sakit, tapi lepas makan suplement, rasa sakit makin menjadi-jadi. Untuk menjadikannya bertambah baik, kita terpaksa bertahanlah untuk beberapa hari ye!
  • Jika ini berlaku, tak perlu takut. Itu maknanya badan kita sedang menerima suplement itu dalam badan kita. Suplement itu sedang menyahkan segala ‘sampah’ dari badan kita untuk menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat. Inilah proses regeneration. Baguslah tu. Ianya bukanlah satu fasa yang lama pun. Lebih kurang 3 hari hingga 2 minggu je, bergantung kepada tahap toksin badan kita

Simptom Healing Crisis ?


Kebiasaanya selepas mereka mengambil suplemen, simptom yang mereka akan hadapi ialah:

  • Pening
  • Letih dan rasa lesu
  • Sakit kepala
  • Perut rasa sebu
  • Rasa tak hadam
  • Cepat lapar
  • Cirit birit
  • Berkahak
  • Kencing keruh
  • Rasa panas
  • Berpeluh

APA YANG PERLU DI BUAT SEMASA HEALING CRISIS BERLAKU?

  • Minumlah banyak air bersih 
  • Berehat dan tidur yang cukup
  • Elakkan stress berpanjangan
  • Amalkan makan sayur dan buah-buahan
  • Fikir positif untuk kesan pemulihan yang cepat





PENGALAMAN SENDIRI BILA MENGAMBIL ALFALFA

Dahulu sebelum saya menjadi ahli Shaklee, saya ambil dengan kawan iatu Alfalfa. Katanya Alfalfa ni boleh dijadikan 'milkbooster'. Setelah beberapa hari ambil, masalah sakit kepala saya datang. Sakit sesangat. Hapir saya nak stop makan Alfalfa ni. Apa yang kawan beritahu saya, jangan panic. Ini adalah proses pemulihan (healing crisis). Memang macam tu bila pertama kali makan, sebab dia nak sebatikan Alfalfa tu pada badan kita. Bila dia cakap macam tu, so Ain teruskan. Alhamdulillah, sampai hari ni saya masih mengamalkan.

Yang penting, 1st sekali DON'T PANIC.



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Nurul Ain Najwa Rosli (ID 1208084)
Facebook : Ain Rosli
No Tel : 017 735 2669
Emel : nurulainnajwarosli@yahoo.com
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya