Alzhemeir Simptom Sakit Tua

Apabila seseorang sudah menginjak ke umur 50 tahu keatas, simptom nyanyuk bakal dihadapi. Ia penyakit yang boleh dikatakan kritikal. Terdapat pelbagai kes kerana penyakit ini. Contohnya seperti orang tua yang sudah tidak tahu cara melintas jalan, situasi ini mendedahkan mereka dengan kemalangan jalan raya. 

Dan ada juga warga tua yang sudah tidak mengenali saudara mara, so bila ada yang cuba menipu dan mengambil kesempatan kepada mereka membuatkan mereka akan hidup merana kelak. 

hihi atuk-atuk jangan marah yee...Masalah itu semakin meruncing apabila yang muda pun mula mengalami nyanyuk. Cuba lihat di sekeliling anda, pasti ada yang lupa letak kunci kereta, letak pensil, letak beg, wallet dan sebagainya.
Penyakit Al-zheimer mungkin tidak mampu dilihat dengan mata kasar tetapi dapat dikesan melalui pemeriksaan darah secara berskala.

Ada 3 Peringkat Alzheimer :

1. Peringkat Ringan : Lupa meletakkan kunci, terlupa membeli barang yang dipesan, lupa nombor telefon atau lupa dos ubatan yang perlu diambil.

2. Peringkat Sederhana : Lupa memasukkan gula kedalam air, lupa memasukkan garam kedalam makanan yang dimasak atau lupa cara-cara membancuh air.

3. Peringkat Serius : Lupa cara untuk meguruskan diri sendiri, keliru dengan persekitaran rumah sendiri, tidak mengenali keluarga atau kawan-kawan yang rapat dengannya.

Itu dia 3 peringkat Alzheimer. Kebiasaan sesuatu penyakit itu menyerang secara berperingkat-peringkat. 


Individu Yang Berisiko Untuk Menghidap Al-Zheimer:

1. Menghadapi hipertensi pada usia 40 tahun keatas 
2. Pengidap kencing manis diabetes
3. Kurang Melakukan Senaman
4. Paras Kolesterol Yang Tinggi
5. Faktor Keturunan - mempunyai ahli keluarga menghidap penyakit ini pada umur 50 tahun

Masalah Al-Zheimer atau nyanyuk untuk mereka yang berusia mungkin normal. Tetapi tiada lagi ubat atau pembedahan yang dapat menyembuhkan penyakit Al-Zheimer ini. Berikutan dengan itu, pencegahan awal haruslah dititkberatkan. 


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

-AYU-
Facebook : Stmshdy Mhdmhy
No Tel : 017 880 5272 
COD Area : Shah Alam & Subang Jaya