Nov 23, 2010

Sarapan Ringkas dan Berkhasiat Di Kala Tak Sempat - Green apple smoothies with MealShake

Alhamdulillah. Selamat dah sampai rumah. Keletihan sungguh. Icha pun tak bangun tidur lagi tu. Hubby pulak ada meeting harini. Nasib baiklah saya ni WAHM. Ada juga pengurus rumahtangga.

Entry ringkas yang sepatutnya da gambar untuk dikongsi. Malam tadi saya lupa nak panaskan heater air, so nak buat breakfast pagi tadi kebuntuan. So what I did was..

Green apple smoothies with MealShake.

Macam mana nak buat smoothies?

First of all, pick any of your desired fruits - apples, bananas, pineapples, carots etc. Then, cubes 'em dan simpan dalam freezer. So, dia akan jadi buah yang beku la kan?

Then, masa nak buat, just pick mana-mana buah yang you nak, and blend. Stock susu Dutch Lady dah habis kat rumah ni, so, instead of having the fruits blended with milk, saya just guna plain water dan two scoops of MealShakes. (Tadi tak letak ESP sebab dah habis)

Sedap tau! Tak payah letak ais dah sebab buah tu dah sejuk beku. Nak lagi sedap, korang kupas buah yang fresh dah blend sekali.

Pisang is a good choice gak, sedap.

Sarapan ringkas dan berkhasiat. Cubalah! :)

lots of love,