Sep 5, 2010

Persediaan Raya #4 - Perlunya Suplemen

Selain daripada suplemen-suplemen asas yang sedang saya consume ni, OSTEMATRIX, NUTRIFERON & LECITHIN - adalah tiga suplemen yang akan saya dan hubby makan sepanjang cuti perayaan ni. Kenapa?

Tiada Lagi Masalah Sembelit


Salah satu target user untuk pengambilan Ostematrix ni ialah mereka yang selalu keletihan. Teringat saya baru-baru ni mengandu pada kak N yang saya letih sebab follow hubby berjalan jauh. Pesan kak N kepada saya supaya jangan lupa mengamalkan ostematrix. Yup! Kebetulan masa tu, saya terlupa letak ostematrix dalam pillbox mini saya. Sememangnya saya mengamalkan ostematrix untuk masalah sendi-sendi jari tangan saya dan semasa period. Selain itu juga, saya terbaca yang kalsium yang mencukupi juga penting untuk dapatkan tapak kaki yang cantik. Hehe.




Boleh baca entry kak N mengenai kalsium dan keletihan.

Sakit Semasa Beraya?


Nutriferon ni walaupun antara suplemen yang sangat powerful, tapi cukup tak glamour di blog saya. Kekekke! Namun demikian, kalau kawan-kawan nak tahu, ia antara keperluan di masa kecemasan.

Let say, kawan-kawan tetiba demam tak sembuh-sembuh sampai 4,5 hari. Walaupun hari-hari dok makan vitamin c dua, tiga biji still tak jalan. So, dalam keadaan ni, nutriferon amat membantu. Just minum satu sachet sehari. Resultnya? Depands pada orang. Ada orang terus sembuh. Ada orang tiba-tiba demam or selesema jadi teruk, then terus baik.

Pada saya, lebih baik ambil nutriferon kerana saya menguatkan imun, bukan memanjakan diri. Ibu-ibu yg bf juga digalakkan minum nutriferon seminggu sekali untuk menguatkan imun baby, especially yang hantar anak kat bs atau nursery.


to be continued...

lots of love,